På plats i staden Cairns!

Allt har gått bra, flyget tog ca två timmar och 30 minuter och väskorna kom direkt. Taxi till lägenheten på " Reef Palms Apartments" och vi har fått ett helt ok rum med kök. Klockan är nu 00.30 här i Australien så nu ska vi försöka sova. Skriver mer i morgon och kameran kommer säkert gå varm. Tal på varmt, här i Cairns är det 20 grader varmt nu i kväll när vi landade så det är skillnad mot regnet i Sydney.


Sydney flygplats!

Nu sitter vi på flygplatsen i Sydney och har precis checkat in! I dag har det ösregnat så vi har suttit mest på cafe och fikat! Så nu blir det surfa en stund, käka middag och sen om allt går som det ska lyfter vi 19.20 mot Cairns!
Vi hörs från solen och värmen i en annan del av Aussie!

Varm choklad! Blev mycket sånt i dag när de regnar och man mest väntar på att flyga.

Visum,Bio, varm choklad och Ösregn i Sydney!

I dag regnar de här i Sydney! Eller rättare sagt det ösregnar här i dag! Det flyter vatten på en del gator.. Det är kallt, ruggigt och jag har varit blöt i skorna hela dagen! Vi gick till ambassaden i regnet och hämtade våra pass och våra VISUM till KINA! Nu är jag ett steg närmare min dröm att gå på Kinamuren!! Vi hoppade på en buss tillbaka till staden då inte ens paraply hjälper mot regnet.. Vi tog en lunch på " Top Bar" en Hollywood inspirerad restaurang och vi käkade en god Schnitzel. Eftersom vi var blöta,lite frusna och regnet öste ner så vad gör man då hela dagen? Vi gick på bio igen, Denna gång "Soul Surfer" en bra sann historia om en surfartjej som surfade och fick sin arm avbiten av en haj! Och hur hon kämpade och inte gav upp och fortsatte surfa med en arm! Jag grät floder under filmen och man ska verkligen vara så glad att man är frisk alltså! Filmen värmde i regnet och sen gick vi till ett cafe och värmde oss med VARMchoklad och kaffe. Nu har vi sett Sydney och nu är vi trötta på regn, blåst och att frysa så i morgon lämnar vi lägenheten och Sydney. Vi flyger uppåt i Australien och till staden CAIRNS. Där är de stor sol och varmt, så där hoppas vi trivas ett tag! Att sola och bada igen är behövligt för våra numera bleka kroppar! Men vi har haft det kanon bra i Sydney och hit kommer vi åka igen någon gång i framtiden!

VISUM TILL KINA!

VARMchoklad och en god chokladmuffins!

Nu packar vi våra väskor igen och i morgon kväll flyger vi till Cairns och varmare breddgrader!


Sushitåg med massa gott!

I dag är det höst i luften igen! 15 grader och mulet men ändå uppehåll på förmiddagen. Vi tog en tur med " Sydney Monorail" en sorts "tunnelbanetåg" fast som går i luften på en räls runt i staden. Så det tog vi en sväng för att sedan gå av och ta ett annat tåg-Sushitåget! Ett sushiställe med ett rullande band med massa gott! Man satt längst en bardisk och all sushi åkte runt på faten som ett tåg, så det var bara att ta det man ville äta! En rolig grej och det var mycket gott! Sånt sushitåg vill jag ha hemma i Karlstad! GOTT! Vi blev mycket mätta!
Sen en promenad i Hyde park som finns även här i staden och vi var inne i en enorm katedral "St Mary`s Cathedral" och tände ljus för de som inte är med oss längre. Sen kom regnet så vi gick till en uteservering med tak och infravärme( kallt här i Sydney nu alltså!) satt där en sväng och E tog en öl fast den var på en liter! Nu blir de att tvätta och tvkväll. Vi känner verkligen nu att vi kan de här gatorna i staden, blir mycket promenader om dagarna i stan och vi kan Sydney stad nu!

Sushitåget

Mycket gott!


Grattis MAMMA på MORSdag!

Skickar en bukett bommor över internet till min kära Mamma på Mors dag i dag söndag! Kramar på Mors dag från mig!  

Och kram till er andra mammor jag känner! Ha en bra dag alla mammor!

BONDI BEACH i blåsten!

I dag tog vi tunnelbanan och åkte utanför staden och till förorten Bondi. Vi tog en promenad genom förorten och det var verkligen inte så fint som vi kanske hade trott. Väldigt slitet och enkelt. Inte alls fint eller frächt men vi gick neråt havet och till den berömda stranden, BONDI BEACH! i dag var det mulet och ca 14 grader och blåsigt! Så ingen som badade direkt då men surfare överallt och vi tog en promenad längst strandpromenaden. Och en varm, solig och blåhimmel dag är det säkert kanon fint att ligga på stranden och bada i de höga vågorna. Och eftersom vi sett programmet på tv mycket med livräddarna från Bondi beach så var det ju bara ett måste att åka hit! E har länge pratat om Bondi beach när han i höstas började prata om Australien och att besöka Bondi beach, så han var glad att äntligen vara här! Men det var inte alls så imponerande som vi trott eller förväntat oss så lite besvikna faktiskt.. med nu har vi varit där i alla fall! Så en gång på Bondi beach i Oz var ju ett måste på vår resa!
Sen åkte vi tillbaka till stan och tog en tur i hamnen och en öl på en uteservering och tittade på folk! Härligt med denna blandning av folk alltså men en del var så upp över öronen uppklädda att vi i jympaskor och huvtröjor framstod som "bönner" nästan men så är det att vara ute och resa, man känner sig ofta lite "lompig", men i Aussie kan man se ut hur man vill! Men värmen lyser med sin frånvaro så vi kollar nu flyg vidare uppåt i Australien och till värmen igen! Tog sista medicinen i dag mot örat och det är mycket bättre nu, så flyga ska jag kunna göra igen nu på tisdag!



Ljusfestival i Sydney!

Vi kom på att vi läst om ljusfestival i Sydneystad som börjar i kväll så vi gick ut på stan igen och ner till hamnen och Operahuset! Mörkt i stan och massa ljuseffekter som lyste upp höghus, skyskraporna och Operahuset! Mäktigt och massa folk. Vi filmade och tog några kort på Operahuset som lystes upp i olika färger i mörket! Men NU blir det soffan, fredagsmys med snask och tv!


Mäktigt med massa ljuseffekter på Operahuset!


Stoora Valar och sjösjuk!

I dag gick vi till hamnen där en stor båt kom och hämtade upp oss. Vi skulle ut på havet och på Valsafari. Klarblå himmel och värme förvandlades snart till svart himmel, 14 grader och regn! Men de bryr sig inte valarna om som Guiden på båten sa, så vi åkte en bra stund tills vi kom på öppet hav och det tog inte lång stund förrän första valen kom upp till ytan! Så stora alltså, det var svårt att hinna med att ta kort på dem med en enkel digital kamera liksom ( när ja knappt hunnit trycka en gång för att ta bild hade Japanarna hunnit trycka 4 gånger med sina värsting kameror. Men E filmade så han hann att få med valarna på film. Tålamod när man kollar efter valar och ja, det var det som gällde, ena stunden kom de och simmade nära oss så vi verkligen såg valarna på ena sidan båten, för att sedan vänta 5 minuter på att de skulle komma upp till ytan igen, då på andra sidan båten! oxh ibland fick vi vänta länge för att se dem alls. Men vi låg stilla ett bra tag ute på havet och vi såg verkligen valarna nära. När vi efter tre timmar.. (lite drygt att spana valar ) skulle åka tillbaka till hamnen blåste det bra på öppet hav och vågorna var säkert 4 meter som mest så det var mycket hård sjö och jag blev nästan sjösjuk och började må riktigt illa där ett tag ( har aldrig varit åksjuk förr men det är väl som med allt, de blir värre när man blir äldre..) Så en kvart till och jag hade kräkts, ja lovar! Det var ju rena karusellen i båten på väg mot hamnen igen. Men det var en upplevelse det också och jag undrar ja om E pallar att jobba på havet i framtiden, herregud tänk att käka matlåda i de höga vågorna! Men ja tror vi båda tyckte det var skönt att få fast mark under fötterna när vi kom i land. Vi satt i hamnen " Darling harbour" ett tag på en uteservering då solen tittade fram bland molnen men så fort solen börjar försvinna blir det kallt. Jag lovar, ALL vår färg är borta och de bruna pepparkakorna är ett minne blått! Nu blir det fredagsmys kväll med bra tvprogram och god middag. Trevlig helg på er!
Vi vill hälsa LYCKA TILL med flytten till våra vänner Johan och Linda som flyttar in i sitt drömhus i Torsby i helgen! 
 
Ut på havet med båten!

Jag lovar, det är en VAL ni ser! Svårt att hinna få med dem på kort!

Lite drygt att spana efter valar med helt klart en upplevelse!


Vår i luften och Bio i Sydney!

I dag var det blåsigt och kallt när vi gick ut på stan efter frukosten och vi frös!! Så vi gick tillbaka till lägenheten och passade på att tvätta..( vardag här oxå) Sen när vi gick ut för att köpa sushilunch kom solen! De blev genast varmare och ca 18 grader. Vi gick och satte oss på en uteservering och det var härligt i solen och vår i luften! En sådan dag är det härligt att vara i denna härliga stad! Men det är konstigt väder här, ena dagen 13-14 grader och höstrusk för att sedan bli sol och 17-19 grader varmt! Påminner om svensk höst OCH vår! Hoppas det fortsätter med sol och varmt då vi inte ha några jackor.. känns inte kul att lägga ut dyra pengar på jackor som väger i väskorna, då vi ska vidare till värmen sen och betydligt billigare jackor..
I dag har "Hangover part  2 " ( Baksmällan 2) premiär här i Aussie och E ville så gärna se den så vi laddade upp med massa popcorn och gick på BIO. Den var en bra och rolig film men jag hoppas INGEN har upplevt eller behöver uppleva en sån hemsk svensexa!

Höstlöver blandas med vår blommorna i staden!


Jag njuter i solen på en uteservering i staden.

BIO mys i Sydney!

I morgon ska vi ut med en stor båt på havet - VAL safari! Hoppas solen lyser och vi ser massa stooora Valar!


Långpromenad till Kina och höstrusk!

I dag tog vi en promenad! Japp, vi gick och vi gick och vi gick för långt! Fick hoppa in i en taxi för att komma rätt - till KINA! eller i alla fall till Kinesiska ambassaden, för att ansöka om visum till Kina. Ingen kö!? Vi fick fylla i en blankett, lämna foto på oss och de kopierade passet och körkortet och kollade på vårt Aussie visum sen fick vi betala! Så nu får vi vänta en vecka och hoppas vi får visum när vi kommer tillbaka dit och ska hämta det. Våra pass behöll de ( för att sätta in våra visum i passen antar jag! så ja hoppas de inte försvinner!) Vi började gå tillbaka mot staden igen då vi nästan hamnat ute i någon förort. Thailunch och sen gick vi till Sydneys största shoppingcenter. Men att shoppa nu känns inte aktuellt då vi får betydligt billigare shopping framöver i Kina..
Men sen kom regnet! Det är ca 14 grader och regn här och vi har inga jackor utan varsinn tröja typ så vi blev blöta! Och i dag åkte jeansen på E, han har annars levt i shorts över tre månader..Men de är ingen ide att köpa paraply heller då det blåser som satan här i Sydney i dag. ( på vädret på tv så de att det var kallaste dagen i maj på 11 år här i dag.. !) och vi som är kvar här.. när det är 30 plus i Hongkong.. men men så är det. Jag har i dag i alla fall köpt mig varma sockor! Fryser som attan om fötterna på natten då de inte har varken element här eller vet vad isolering är i detta land! Men vi trivs ändå!

jeansen på i Höstrusket!

varma sockor på!

Jag frös i dag, när de blåste och regnade.. då var de gött med mössa mot blåsten och mitt onda öra!

Ni har varmare i Sverige nu än vi har!! Så njut!

Planerna har ändrats och regn i Sydney!

I dag gick vi tillbaka till läKaren för att kolla mitt öra.. jag är bättre men inte bra. Han undersökte mig igen och konstaterade att jag inte ska flyga med mitt öra. Det kan tydligen vara farligt för trummhinnan med lufttrycket i luften på planet, så snäll som han var skrev han ett intyg på att jag inte ska flyga på minst EN VECKA! ok, och i går kväll bestämde vi oss och E avbokade resan om två dagar till Hongkong och värmen. Och idag efter vi varit hos läkaren kom regnet! Det är ca 15 grader och regn här i Sydney, men det spelar ingen roll. Vi har förlängt vårt boende i denna lägenhet en vecka till här och vi trivs! Så vi har nu mera tid i Sydney och om solen håller sig borta så får vi väl köpa en tröja till då! Nu håller E på att maila resebolaget och vi ska få tag på en scanner och få i väg sjukintyget till resebolagat och ett kvitto på vår avbokning. Sen är det bara att hoppas att vi får tillbaka pengarna, då vi har avbeställningsskydd! Men det känns rätt. Jag är hängig i dag, ligger mest och läser bok och vi slappar och E kollar film. Så vi blir kvar här i Australien ett tag till och vi GILLAR DET!

Halsduken på så går det att vara kvar i Sydney ett tag till! ( bild från färjan i går)

Planer är till för att ändras!

Det uttycket har jag aldrig använt mig av förr! =) Ni som känner mig vet att jag planerar allt! Men under denna resa har jag lärt mig att ändra planerna och vi gillar att inte planera så myckt mer än några dagar framöver! Men nu är det så att vi har bokat för länge sedan, att vi skulle flyga till Hongkong på torsdag den 26 maj.. men eftersom jag har åkt på Öroninflammation och har lock för örat och en jobbig smärta och läkaren avrådde mig från att flyga....? Så i morgon ska jag tillbaka till läkaren för att se vad han säger. Men vi känner att det inte är värt den långa flygturen och riskera att min trummhinna tar stryk om det slår lock upp i luften. ( som det nästan alltid gör när man flyger). Vi känner båda två att vi trivs så bra här i Sydney och vill kunna ha mera dagar här, för att se mera av staden men även att kunna ta de lugnt så ja blir frisk! Så ja, planer är till för att ändras under vår resa så om läkaren avråder mig igen i morgon att åka så hoppas vi han skriver ett sjukintyg till resebolaget och sedan försäkringsbolaget och att det löser sig på bästa sätt! Men Hongkong och Kina ska vi till men det vore skönt och flytta fram det en el två veckor. Så vi får se vad som händer!
I dag tog vi en färja över till förorten "Manly" och strosade runt där och längst den härliga stranden. Folk badade och surfarna höll till i de stora vågorna! Härligt att se då folk i staden går i vinterkläder och en del i shorts och i dag badade de! Så vi tog en lunch i solen och det var verkligen fint där! E och jag sa till varandra i dag att nästan oavsett hur det känns på torsdag så stannar vi nog här, tänk bara om jag åker och örat och smärtan i trummhinnan blir värre, hur kul blir Hongkong då? Och att fixa medicin och läkare känns tryggare här än i Kina där de knappt pratar engelska. Många tankar men som sagt denna resa är EN gång och varför inte stanna i Sydney när vi trivs båda två så mycket! Vi har ju inte betalat försäkringar i massor för inte! Så det får lösa sig på nått sätt ändå! 
 
jag på stranden i Manly!

En dyr snurrande lunch på 309 meters höjd!

Efter besöket hos läkaren har vi strosat runt på stan, känt av staden och det är lite höst känsla i dag i luften. Bruna stora höstlöv på marken och ca 20 grader varmt och solen har tittat fram lite då och då men det är ändå skönt ute! Vi tog en tur till " SYDNEY TOWER" och där åkte vi hissen upp till toppen och en restaurang som snurrar!! Japp, helt sant. där bokade vi in oss på en lunchbuffe! Vi fick ett bord med den enorma utsikten över Sydney stad på 309 meters höjd!! Och hela stället snurrar.. så till en början va de nästan lite illamåendekänsla men sen "glömde" man bort det och gick och plockade mat och åt och vi njöt av utsikten över staden och det var en annorlunda upplevelse men helt klart värt den dyra lunchen för utsikten vi fick! Vi satt där länge, åt och njöt av utsikten över staden.
Vi tog sedan en promenad längst vattnet och i den botaniska trädgården och en enorm park. Längst ut på udden satt vi i solen som tittat fram och såg ut över vattnet. operahuset, bron och staden. Det är många brudpar här överallt som tar kort i parkerna, vid bron, vid vattnet och operahuset. I går såg vi 5 olika brudpar med följen som tar kort lite överallt. Och i dag på udden när vi satt i gräset kom helt plötsligt ett brudpar med massa tärnor och bestman och massa fotografer och började fota framför oss! ok ? och alla japaner i närheten började ta kort  ( alltså turisterna!) =) gud ja skämdes nästan för alla turister som tog kort, men brudparet stod bara där och låg åt alla, sen kom det ännu ett brudpar som började plåtas framför vattnet med operahuset i bakgrunden så vi var omringade av bröllopspar! Lite kul att se faktiskt, de var så fina så! Sen gick vi tillbaka inåt staden och hemåt.
Nu har vi käkat tacos och kollar Australiens" Dancing with the stars"(vårt Lets dance!) snart blir det film och slappa, lite hängig av medicinen..

Sydney Tower!

Utsikten över staden och operahuset syns det lite av!

Eftersom stället snurrade så hade vi ju hela tiden olika saker att titta på som utsikt , men varje gång ja skulle gå tillbaka från buffen till bordet så gick ja fel! =)

Här står jag! Innan det stod brudparen här! =)


Öronsmärta igen!!

Vi har i dag (tyvärr) varit till en läkarmottagning då jag fick ont i mitt öra i går igen. ( denna gång andra örat ) Jag hade ju ont i örat när vi bodde i Scarborough (Perth) i början av resan efter att ha fått vatten i mitt öra som blivit irriterat. Och nu gör det ont i det andra örat!! Jag har inte simmat i en pool eller hav nu på snart tre veckor och inte ens då är jag med öronen under vattnet men ja har massa vatten i örat. I detta land gillar de inte duschslangar tydligen så det är en dusch på väggen så när det går inte att undvika lite vatten i örat liksom! Men hade ont i natt så lika bra att kolla upp det. Det är ju söndag i dag så dubbelt betalt tog de för en undersökning så 100 dollar fattigare på bara det... sen tittade läkaren i mitt öra och konstaterade direkt, öroninflammation och väldigt irriterad trumhinna och jag behöver antibiotika, medicin direkt! Ok, han gav mig smärtstillande, antibiotika el pencilin el vad det heter och örondroppar! ( blev inte billigt..) Han avrådde mig att bada, jo tack det vill ja inte med denna värk! Sen avrådde han mig att flyga!! OK !? Vårt plan lyfter på torsdag (26 maj) kväll!!! Vad ska jag göra om jag inte blir bättre innan torsdag!? hm.. E håller på att maila resebolaget nu eftersom den resan vart bokad sedan länge så har vi avbeställningskydd men intyg? på engelska ? kan vi maila och schanna intyget i så fall, duger det för resbolaget el försäkringsbolaget? Värk och smärta... och massa att fixa blev det helt plötsligt!! åh, va tråkigt.. inte visste jag att jag skulle blir ett " ÖRONBARN" som VUXEN!!?? ( samtidigt så vill ja ju inte flyga så länge som vi ska på torsdag om det riskerar att bli värre i min trummhinna.. oh samtidigt vill vi faktiskt vara kvar längre i Sydney då vi båda trivs, så kanske det blir bra ändå, oavsett eller ? Det skulle vara skönt att kunna få flytta fram flygningen en vecka.. så jag verkligen blir bra i örat, och vi får mer av Sydney plus inte förlorar pengar.. hoppas det löser sig!!

Operahuset i Sydney är ju ett måste!

I morse lämnade vi bilen på hertz och började sedan gå inåt staden. Vi gick förbi en stor katedral, kyrka och skulle gå in och kika men det var en stor lördagsmässa som pågick för fullt så nej tack. Vi gick vidare genom Hyde Park som även finns här i staden. Massa skyskrapor även här och staden är stor. Det är ju Australiens största stad och ca 4-5 Stockholm till storleken så det finns saker att se här! Men vi har ju bara 5 dagar till här innan planet lyfter igen mot ett nytt land.. så det gäller att passa på! OPERAHUSET är ju ett stort måste och det man förknippar Sydney med mest! Så dit tog vi en promenad! ÅH, det var mäktigt alltså! vitt och fint och när vi gick riktigt nära så såg vi att det var rutigt!! E tittade närmare och rutorna ser ut som kakel!! Små kakelplattor, ja förstår att det tog många år att bygga operahuset! Solen sken idag och det var 23 grader varmt (Jag som var beredd på att få köpa jacka när vi kom hit och på med långarmad tröja! ) Men i dag var det klarblå himmel och varmt men ändå inte för varmt så en perfekt dag att utforska staden! I alla fall vi tog en fika vid operahuset och tittade ut över vattnet och in mot Sydneystad med alla skyskrapor och bron " Sydney Harbour Bridge".
Det verkar vara en fantastisk fin stad och det är behagligt varmt här men ändå ser man folk med vinterjackor, boots, mössa men samtidigt folk med flipflop och shorts så det är en konstig vinter i detta land! Såg nått härligt i parken i dag i stan, gröna palmer blandat med träd med brun/gula torra löv! Så det är sommar/höst och vinter och samma gång känns det som. På kvällarna blir det kallare så då är det gött med en tröja. Vi har gått mycket i dag!! Och mera blir det. Vi gick över hela bron " Sydney Harbour Bridge" och mitt på bron kunde man gå upp i ett av tornen med 200 trappsteg! puh.. men utsikten var kanon fin över vattnet, Operahuset och staden! Sen tog vi en lunch i solen på andra sidan bron och staden. Vi bor verkligen mitt i stan så nära till allt och lägenheten är kanon. En etta men den har allt vi behöver och centralt. Nackdelen är trafiken men så är det ju i stan.
Vi gick till hamnen " Darling Harbour" och tog en öl på en uteservering. En stor hamn med massa uteställen, pubbar, restaurangen och affärer så där gick vi en stund och kikade. I kväll har vi handlat, E har lagat god köttbit och klyftpotatis och ja fixa sallad och nu blir det film under en filt i soffan. Lite kyligt på kvällen även inne, finns inga element i detta land. Men vi trivs och det känns bra här! ( Hit kommer vi garanterat åka igen, det känner vi redan! )

Framme vid Operahuset!

" Sydney Harbour Bridge"

Operahuset! ( Jag gillar min Zoom i kameran!)

Jag uppe i tornet på bron med härlig utsikt!

Sydney- staden!
( Mera bilder kommer på resdagboken under vår vecka här! Kameran går varm!)


SYDNEY med NY KAMERA!

I dag efter vi checkat ut från motellet åkte vi och köpte mig en ny kamera! Kan ju inte resa runt och inte ha en fungerande kamera och sladd! Hittade en enkel vanlig svart digitalkamera för 500 svenska kronor fast med ännu bättre megapixel och zoom även om den var billigare än den "gamla" knappt två år..kamera som sladden gått sönder.. och det som var roligt var att den andra kameran som är köpt i Sverige hade bara engelsk meny men denna som jag köpte i Australien i dag, hade meny även på Svenska! lite komiskt! Det blev som sagt ingen värsting kamera, med tanke på vart vi åker torsdagen den 26 maj....hihihi
I alla fall mycket bil i dag också och många timmar att köra. Vi stannade till i staden Newcastle för en lunch och vi var även uppe i ett kyrktorn på en enormt stor gammal kyrka och såg ut över hela hamnen och staden Newcastle, många trappsteg.. 
Klockan 17.30 i kväll kom vi fram till vårt mål: Staden SYDNEY! De var länge sen jag sett E så nervös som när vi skulle köra in i staden och alla filer på motorvägen, alla skyltar och alla bilar och mörkt. MEN vi kom upp på rätt gata direkt!! Helt otroligt utan varken karta eller GPS så visste E att han skulle köra över bron in i Sydney sen en gata under bron och efter den gatan skulle vårt boende ligga och vi kom rätt fast de kändes som vi kört vilse. Så vi bor mitt i centrum av staden!! Kan inte bli bättre och mer centralt. " Mint resort apartment, Napoleon on Kent" heter det och vi fick en fin lägenhet med allt det man behöver, så här ska vi bo nu 6 nätter och se och upptäcka staden Sydney. Det känns bra att vara här nu, men vi är slitna efter många timmar i bilen så i kväll blev det en pizza på stan och sedan har vi packat upp och gjort oss lite hemma i lägenheten. I morgon tidigt lämnar vi tillbaka bilen sen blir det att gå runt i staden och min nya kamera lär gå varm!! Trevlig helg på er!  
 
Första bilden tagen med den nya kameran i morse innan vi fortsatte vår roadtrip!

 


Många timmar i bilen längst östkustens landskap i OZ!

I dag började dagen med massa regn så det var ju väder för att sitta i bilen hela dagen! Vi lämnade Byron Bay och åkte vidare längst landskapet och kusten. Mycket grönska och berg här och det påminner en del om Norges landskap tycker jag. Såg massa känguru`s längst vägen, precis som våra rådjur står de i grönskan och käkar! Lite häftigt tycker ja! De satt även på en golfbana vi åkte förbi, mitt bland golfarna och käkade! Det har blivit lite små stopp längst vägen i dag men vi har mest suttit i bilen. Vid 17.30 tiden var vi framme i staden Port Macquarie. Det verkar vara en lugn stad vid havet. Vi har checkat in på ett motel " Aston Hill Motor Lodge" och fått ett fint, stort rum så i kväll har vi käkat grillad kyckling och massa gott och slappat vid tv:n. När jag skulle lägga in kort från kameran till datorn så funkade det inte!!!??? Den är trasig!! Alltså sladden mellan kameran och datorn är trasig.. hm.. så det funkar ju inte när vi reser och ska ta massa kort! Så vi får helt enkelt köpa ny kamera i morgon då! Kanske ska passa på att köpa en Värsting kamera då! ( Kanske en för tidig 30 års present till mig själv!?) I morgon fortsätter vår roadtrip och det blir många timmar i bilen mot vårt mål, SYDNEY!
Hoppas jag kan visa bilder snart!!

100 dagar på resande fot !

I dag är det 100 dagar sedan vår resa började och vi åkte från Karlstad! Inte konstigt att man får hemlängtan ibland eller saknar att ha ett hem! Men resan fortsätter och just nu är vi på roadtrip i OZ! Vi har i dag åkt mycket bil och här längst östkusten är det mycket mer grönska än vi sett på våra roadtrippar längst västkusten. Här är det mycket berg och dalar och mycket grönt! Vi stannde till vid en park med ett vattnenfall som E gärna ville se och han var ner och kollade in vattenfallet. Annars mycket bil i dag och här märks det att det är större städer och mera folk för det är 5 filer på motorvägen! Så det går smidigt att köra och ta sig fram. Vi åker nu neråt kusten och har i dag stannat i Byron Bay. Här är det kallare än på solkusten och nu är det både tröjor och en sjal på! Vi checkade in på hotellet, " Lord Byron resort" och här stannar vi en natt. Byron Bay är en liten kuststad men det verkar vara mer liv och rörelse här än på solkusten och mycket mer backpackers och turister. Vi tog en sväng på stan och köpte lite middag och precis när vi kom tillbaka till hotellet kom regnet! Så nu ser vi på tv, lyssnar på regnet som öser ner och bokar hotellnatt för målet i morgon som är staden " Port Macquarie". Vi ska fortsätta neråt östkusten mot vårt mål för fredag, som är stora staden Sydney!

Vår roadtripbil längst Östkusten- Australien!


I dag fortsätter vår roadtrip!

Roadtrip längst östkusten!

I dag när E kom med hyrbilen och hämtade upp mig med väskorna hade han ett stort leende på läpparna! Friheten med en bil och att få köra bil igen! och han hade fått en fin stor bil! En svart Ford falcon och han hälsar till alla bilkännare (Hofski) att det är en V6a med ca 260 hk och givetvis Automat! Den går kanon! Vi stannade till på Ikea i Brisbane efter att ha åkt ca en timme från Guldkusten och köpte svenskt godis! MUMS!! sen fortsatte vi in i staden Brisbane som är Australiens tredje största stad. Skyskrapor och en enorm bro som vi åkte över och vi käka en lunch i staden. Sen fortsatte vi mot Sunshine coast ( solkusten) som ligger ca 12 mil norr om Brisbane. Det va en liiten stad och en hamn med massa båtar och havet, typ! Så en natt här lär räcka. Vi checkade in på " Newport Mooloolaba resort and apartments" och fick en fräsch lägenhet på bottenplan. Vi tog en promenad längst stranden och ut till en pir och kollade solen gå ner. Sen åt vi en god Thaimiddag i staden. Fanns inte så mycket mer att göra här så i morgon åker vi vidare på vår roadtrip, mot Byron Bay!

Minigolf och första ölen!

Måste börja med att skriva att vi i går kväll satt och kollade när Eric Saade sjöng i Tyskland och kom trea, de va inte dåligt! i Australinen visar de också Eurovision contest, fast dagen efter då! Men Danmark var helt klart bäst tyckte vi, annars mest skit måste ja säga!
Tack Hofski för korten på barnen!! vi såg det i morse på mailen! =) Och alla andra kort vi fått på våra vänners barn och mina brorsdöttrar gör oss glada!
I dag hade vi även en solig och varm dag. Vi tog en promenad till stranden och längst strandpromenaden och njöt av hur fint allt är här i " Surfers paradise" ! Vi åt en god lunch i solen för att sedan gå och spela minigolf. Tror E är lite sugen på att golfa men han fick nöja sig med minigolf idag. Han vann givetvis över mig, men roligt hade vi ändå! Och ja fick en Hole in one! =)
Sen gick vi in på Hard Rock Cafe som de har här i stan och jag tog min första kalla öl på länge, (då magen gjort ont ) men i dag i solen var det gott med en öl!
Vi har packat våra väskor nu i kväll och i morgon checkar vi ut från denna lägenhet och lämnar "Surfers paradise" och Guldkusten. Vi ska hämta ut en hyrbil i morgon kl 10.00 och köra en fyra dagars roadtrip längst östkusten här i OZ denna gång. Första stoppet i morgon är Solkusten! " Sunshine coast"! Vi har haft en underbart bra och härlig vecka här på Guldkusten och hit skulle vi lätt kunna åka igen! 
 
Ja spelar golf!

Ett sista kort på Staden och dess skyskrapor som jag tycker är så mäktigt!

En lugn söndag med en tur upp till 77:e våningen!

I dag har vi suttit hela förmiddagen i solen, längst strandpromenaden och tittat ut över havet med de stora vågorna. Vi tog även en tur upp i skyskrapan "SkyPoint". Hissen tog ca 41 sekunder att åka upp till den 77:e våningen, där utsikten var enorm över Guldkusten! Alla mäktiga höghus, skyskrapor och havet blev enormt där uppe ifrån!
Annars en lugn söndag med promenader i stan och längst stranden, det är verkligen fint här på Guldkusten!
Nu blir det middag, tvmys, morötter och "dippa"!

Utsikten var enorm över Guldkusten!

Jag uppe i skyskrapan på 77:e våningen!


Bilder från helgen!


Båtturen i fredags med Aqua duck, bussen som blev en båt!

staden, "Surfers paradise" från vattnet!

Mäktiga skyskrapor i staden!

Jag utanför "Movie World" i lördags då vi hade en heldag på nöjesfältet!

Jag gillade spelat "Deal or no deal" mest! =)

Movie World - " Hollywood on the Gold Coast"!!

I morse vid 10.00 kom en buss och plockade upp oss och vi åkte ca 20 minuter utanför stan till " Movie World"! En nöjespark med karuseller, filmvisningar och filmfigurer! Vi började dagen med en "Hollywood stunt Driver" En bilshow med stuntmän som körde bilar och motorcyklar så däcken brände och rök överallt! Det var en upplevelse! Sen åkte vi " Wild West Falls"  och herregud va blöta vi blev!! Tur att det var en varm dag med sol så vi torkade under dagen! Sen gick vi på en bio " Journey to the centre of the Earth" som var i 4D! Alltså även med rörelser! Stolen skakade, luft och vatten kom över en och det rasslade till mellan fötterna!!... häftigt det där alltså men samtidigt så sitter man ju på helspänn! Men helt otroligt vilka effekter de kan göra under en film! Sen berg och dahlbanan typ, sen hittade vi till en spelhall! De hade " Deal or no deal" spelet! Jag gillade det programmet med Martin Thimell alltså med väskorna fulla av pengar och det programmet går varmt här i Oz (givetvis med annan programledare =) så det kollade vi flitigt på i Perth och nu här på Guldkusten så de spelade vi! =) Man vann biljetter i stället för pengar och vi skrattade gott när de bara matade ut biljetter så fick man välja sak sedan beroende på hur många biljetter... kan ju inte släpa med massa saker så E valde en pengaslips! ( bilder kommer på resedagboken ) och ja en tygväska med " movieworld" haha! Vi hade väldigt roligt i alla fall när vi spelade "deal or no deal" MASSOR av gånger! =)
Det var även massa uppträdande under dagen med "batman show", "Scooby-Doo show" och parader med massa filmfigurer av alla slag! Fika och lunch sen åkte vi "Batman" simulator! Gud ja trodde ja skulle stendö! Men de var barn på 4-5 år som åkte så ja försökte skärpa mig.. haha man blir verkligen räddare ju äldre och "klokare" man blir! =) Det blev en heldag och när bussen kom vid 17.00 och hämtade upp oss när de stängde var vi rätt sega, men det var en rolig dag! Nu blir det en lugn kväll i soffan. E står och steker Kött, gör egen tsatsiki och jag ska hänga en tvätt! Vi gillar att ha lite vardag igen! ( Bilder kommer på resdagboken o bloggen i morgon då internet är såå slött få ja fixa de på internetcafet i morgon)


Bussen som blev en båt längst surfers paradise!

I dag har vi gått runt på stan, fikat och haft det gott i solen. Fast när man kommer i skuggan blir det kyligt alltså, det märks att de har vinter här, el ja deras vinter är ju som vår svenska sommar! Men det är friskt och skönt! Vi ville se vattnet i dag, det går vatten kanaler genom staden här, så havet på ena sidan centrum och kanaler med vatten på andra sidan. Vi hoppade på en buss, " Aquaduck" en öppen buss som går genom staden för att sedan bli en båt! och åka på kanalen längst staden! Det var härligt att komma ut på en båttur och se staden från vatten och lite häftigt att först åka på vägen för att helt plötsligt åka ner i vattet och åka båt på vattnet! Kul grej!
Annars har vi mest haft en lugn dag och kollat in staden och dess härliga atmosfär! Skillnaden från Perth och här på Guldkusten och i Surfers paradise är att detta är ju verkligen en stad för turisterna och en " sommarstad" så det är en skön stämning med alla blandningar man kan tänka sig, shorts och flipflop eller vinterstövlar och skinnjacka på folk! Så man vet som sagt inte om det är sommar, vinter, varmt el kallt! Men vi trivs. I kväll blir hemlagad Spagetti och Köttfärssås, mums! Sen filmkväll med Popcornmys! Skönt med en vardag. Trevlig helg på er!

Långpromenad, shopping och " Belive it or not"!

I dag efter frukost tog vi en långpromenad! Det är svalare här på Guldkusten och denna del av Australien som sagt (22 grader i dag) men det är ju så skönt med frisk luft och inte fuktig luft och att kunna ha shorts, tshirt el linne men ändå ta på sig en tröja på kvällen, så det är skönt och himlen är blå och solen skiner! Vi gick till ett shoppingcenter utanför stan, de tog ca en timme att gå dit. Jag köpte nya långa tights och en tröja som jag lär behöva i Sydney och E köpte nya Flipflop ( jag trodde väl aldrig att min E skiulle gå i flipflop men efter denna resa lär han göra det!) Vi käka god lunch och stosade längst vattnet! Sen när vi kom tillbaka till " Surfers Paradise" centrum så gick vi in på " Belive it or not" ett stort museum med massa konstiga sanningar! alltså saker som hänt el personer som har konstiga eller väldigt ovanliga förmågor! Tex världens längsta man, världens hårigaste man, konstverk gjorda i bröd, Kvinnan med Världens längsta hals, tavlor som är gjorda av bubbelgum och pennor men ser målade ut, en kinesisk man som föddes blå! ja massa konstiga, annorlunda och roliga saker! Där gick vi runt ett bra tag och förvånades och förundrades! Det var riktigt roligt! I dag blev det en heldag på stan och vi tycker verkligen det är fint här på Guldkusten! E är glad att få laga mat igen och i kväll gjorde han en god kycklinggryta. Min mage börjar verkligen må bra igen och jag med!

Jag på promenad!


Staden med skyskraporna!

Jag lägger min hand på Världens största hand!


Bilder från Guldkusten!


Här i detta lägenhetshus bor vi denna vecka på Guldkusten

Utsikten från vår balkong, Härligt!

Surfers paradise! Stranden, havet och stora vågor!

" Wheel of Surfers Paradise" som vi åkte i går och såg ut över staden, havet och alla mäktiga skyskrapor!

Jag åker " Parisehjulet" " Wheel of Surfers paradise" som det heter !

Vi har fått lite hemkänsla i lägenheten och det känns så gött och ha lägenhet igen och E har hängt upp Världskartan på väggen och vi trivs! Jag mår bra här!!


Guldkusten och Surfarnas paradis i Australien!

Vi sov som stockar i natt och det var så skönt att få göra sin egen frukost i morse! Det var klarblåhimmel när vi tittade ut och 22 grader varmt! (väldigt stor skillnad på temperatur, värme och luft än Bali) men ändå tshirt och shorts! Nu är vi alltså på Östkusten i Australien , närheten av staden Brisbane och Guldkusten! Vi bor i centrum som heter "Surfers paradise"! Vi har läst om Guldkusten och här verkar det finnas allt så här lär vi kunna roa oss med massa saker och seevärheter! Vi tog en promenad till havet, 200 meter från lägenheten där vi bor. Jag förstår varför detta ställe heter " Surfers Paradise"! Vilka stora vågor!! Och sandstranden är enormt lång! Det var några som solade på stranden och några badade i havet men det är ju kallare här än i Perth och E kan inte bada pågrund av tatueringen så vi gick vidare. Det känns bra att vara här och det är rent och fint överallt och enormt mycket skyskrapor överallt! Sånt gillar vi!
Vi har åkt" Wheel of Surfers paradise" idag, ett stort Parisehjul där vi såg ut över staden och havet! Sen gick vi till ett "Wax museum"! Liitet men vi såg några waxdockor av kändisar och presidenter och E var även nere i "skräckkammaren" ,med waxdockor. Sen åt vi en efterlängtad god Sushilunch! Det känns verkligen som Svensk sommar här med svalare värme och frisk luft men det blir kallare på kvällen så tröjan lär användas här!!
Men intrycket av Guldkusten är kanon bra så här ska vi nog trivas ett tag framöver! ( Internet är såå slött dock så det går knappt att ladda upp bilder så tyvärr kan ja inte visa alla fina bilder, men hoppas det går att fixa i morgon! ) I kväll åt vi Tacos! Åh va gött det vara att laga vår egen middag och till och med att diska var gött! En lägenhet med soffa och köksbord, tv med bra program och egen tvättmaskin är underbart! En vardag igen känns skönt!
 
Utsikten från balkongen och vår lägenhet! Inte så sugen på poolen då direkt eftersom vi inte gjort annat än legat vid pool tre veckor, så nu ska det bli kul att se Guldkusten och göra massa saker!

Nu är vi framme och på plats!

Det blev några timmar på flygplatsen i Sydney men vi försökte sova, surfa på internet och få i oss lite mat sen checkade vi in och flyget kom i väg i rätt tid och vi sov hela vägen, det tog 1 timme och 40 minuter så vi sov! Sen taxi ut till Guldkustens långa strand och " Surfers paradise" och lägenhetshotellet " Enderley Gardens". Lägenheten är en tvåa och helt ok med fullt utrustat kök och badrum med tvättmaskin. Enkelt men vanlig Australien standard som vi haft förut. Så här ska vi bo en vecka nu och uppleva Guldkusten! Men i dag är vi helt slut så vi fick i oss lite käk i kväll och handlade det nödvändigaste till frkosten. Nu är klockan 20.40 och vi är så trötta, så hoppas vi sover en bra natt här! Internet verkar segt här men hoppas det blir bättre och i morgon lär kameran gå varm!!
Här är tidsskillnaden 8 timmar, så vi ligger 8 timmar FÖRE er hemma i Sverige så det får vi tänka på när vi hörs över skype, msn och telefon med er hemma! Men vi är framme och på plats!

Här är det skillnad på grader och när vi landade i Australien så frös vi!! ca 23 grader så vi har väl lika som er hemma i Sverige nu nästan men för oss som gått i flipflop och tunna kläder var det kallt och i dag hade vi jympaskor och långarmad men frös ändå.. de tar ett tag innan man ställer om sig!


Vi är tillbaka i OZ och mellanlandar i Sydney!

Allt har gått kanon bra! Flyget hit i natt var lugnt och det tog med tidsomställningar 5 och en halv timme och vi sov en stund men landade rätt slitna i OZ och Sydney i morse, ( Oz tid 7.00 ) och vi hade förberett oss på köer och krångel med Visum och tullen och sånt ( vi har ju hört att det är svårt att ta sig in i Oz och Sydney och att det kan ta tid, hm.. det tog för oss 30 minuter med allt, utan problem! Och vi som hade bokat eftermiddagsplanet vidare till Guldkusten för att hinna.. så nu är klockan 8.50 här och vi sitter på flygplatsen och halv sover och fikar.. hoppas vi blir av med väskorna om en stund i alla fall.. klockan 13.20 går planet mot Guldkusten..vi kommer antagligen sova gott i natt !

Packat och klart!

I dag har vi tagit det lugnt, E har suttit i skuggan mest med sin tatoo och jag tog en simtur i poolen. Annars shoppat det sista som vi vill ha med från Bali och vi har packat och fixat! Nu har vi ätit en god middag och ska om en halv timme ta en taxi till flygplatsen! Klockan 23.10 lyfter planet till Australinen sen i morgon när vi landar i Sydney byter vi plan och åker vidare till Guldkusten! Så vi hörs igen från Australien!
Hej då Bali, för alltid!

I kväll flyger vi tillbaka till Australien och Guldkusten!


Tatuering och Tre månader sedan...

Det blev en slappar dag på hotellet med film och svenska tvprogram och det blev faktiskt att jag läste min bok i sängen i stället, orkade inte gå till poolen ens. E kom tillbaka efter 5 och en halv timme i studion med en tatuering på armen! Han känner sig nöjd men jag kan mest tänka på vad ont det måste ha gjort!! Det blev en tidig middag på stan sedan film och snask på rummet. Johan Falk, GSI !! Så bra film!
I dag är det TRE månader sedan vår resa började och vi åkte från Karlstad.. så det är ju inte konstigt att man har hemlängtan! Men resan fortsätter ett tag till och i morgon kväll checkar vi ut från hotellet och åker till flygplatsen! Tillbaka till OZ och denna gång Guldkusten!

Min söndag!

I natt har det regnat!! och åskat och blixtrat!! Herregud vad det regnar när det väl regnar här! Men i morse när vi gick upp för att äta frukost sken solen igen! I dag klockan 11 gick E i väg för att sitta 6-7 timmar på en sittning! Och för er som inte vet vad det innebär så ska han i dag sitta i en studio hela dagen och bli "gaddad"! Han ska tatuera sig! Det har han velat ändå sedan vi kom hit till Bali och i dag är det dags! Så i eftermiddag/kväll kommer hans arm se betydligt annorlunda ut! Han får denna tatoo av mig i present så jag hoppas han bli nöjd, med motivet han valt att få tatuerat på sin arm för all framtid!
Jag själv ? ja, jag ligger i sängen och har sett på nyaste avsnittet av "Desperata hemmafruar ! Nu dricker jag avslagen cola light ( det hjälper mot smärtan i magen...) och nu tittar jag på nått roligt nytt program på tv4 play- Herr och fru! Det är underbart skönt med internet och att se lite svenska tv program också är bra mysigt! Så detta är Min söndag! Ja ska även ta min bok och gå till poolen om en stund, men jag har inge bråttom! Det är ju som sagt söndag även här!
  


Tvättade kläder, fotmassage och Manikyr !!

Första natten på ett nytt hotell ( även om vi bott här förut, så är de nytt rum och ny våning) så sover vi alltid lite oroligt men sängen var lika skön som vi kom i håg den och vi sov i alla fall! Efter frukosten gick vi till Poolen på taket! Känns bra att vara här igen! Och det har hänt en hel del eftersom det är ett nyöppnat hotell så ser man hela tiden processen av nya saker och saker som blir klart. Poolen var lika härlig som vi tyckte senast och det blev en lat dag där. Sen gick vi och hämtade våra kläder som vi lämnade in i går kväll för tvätt! Vardagslyx här! I kväll fick jag äntligen i mig lite vanlig mat, en köttbit som var mycket god, nu har magen lite och jobba med i alla fall men smärtan är kvar magen... I kväll tog vi oss en timmes spa behandling! E tog fotmassage och jag Manikyr och målning av naglarna! Så skönt och det gäller att passa på här på Bali, i OZ blir priserna som hemma. Så en fotmassage, 1 h/ 35 svenska kr! och en Manikyr och målning av naglarna kostade 70 svenska kr! Men den unga tjejen som gjorde fotmassage på E, var allt bra generad!! =) hon satt och små log och tittade på honom så han till slut också blev generd tror ja! Hon var typ 14 år, helt söt! ( Hon påminde lite om vår söta Tanja som vi saknar! Och givetvis saknar vi hennes lillbror, E`s gudson Junior ( Benjamin) SÅ Anna el Hoffski: - skicka kort på barnen till oss!!
Nu sitter vi i lobbyn med avslappnande fötter, händer och målade nagar och E tar en öl, för jag tror han börjar bli nervös för nått....han ska nämligen på en 7 timmars sittning i morgon...!


Tillbaka vid samma pool och samma stol som sist! Känns bra!

Ett efterlängtat dopp i poolen!

Denna gång rosa med blommor! ( E var lika imponerad denna gång att tjejen MÅLADE på blommorna! =)  


En månad utan snus.....

I dag är det EN månad som E har varit UTAN snusen !! Så det är ju bra!...?

 

Det känns bra att komma tillbaka till Kuta igen!

I dag checkade vi ut från resorten i Candidasa och tog en taxi tillbaka till staden Kuta. Det tog ca 2 timmar med taxi och vi betalade knappt 150 kroner! Vi kom tillbaka till staden där fart, fläkt och partylivet står i centrum. Men det känns så bra! Det kändes bra att komma tillbaka till " The 101 Legian" hotellet, det nya fräscha som vi bodde på första veckan! Mitt i smeten av Kuta och folk överallt, det är nog mer vår stil ändå mer än regnskogarna eller ett stort, öde resort. Personalen kände igen oss och vi fick ett rum, denna gång högst upp, nära poolen på taket. Här ska i vara nu i helgen, ja ska gå på en till manikyr och få naglarna i ordning och målade igen innan vi åker tillbaka till Oz, annars blir det bara lata dagar vid poolen!
Magen gör ont än, E hostar än och hemlängtan har inte gått över än för mig, men att få mail från vänner o familj hemma hjälper mycket och massa kort på mina Brorsdöttrar och våra vänners barn ger energi!

Hoppas ja sover lika skönt som sist jag bodde här!

Vi vann!!

I går fick vi ett brev där det stod att vi var inbjudna till ett möte med Kai, hotellets ägare ( En trevlig Skotte) klockan 13.00 i receptionen. OK? När vi kom dit fick vi veta att vi var ett par av de 10 par som vunnit ett pris! I söndags när vi var på hotellets Party night med middag och underhållning pratade Kai om att han skulle dela ut ett pris till 10 av oss par som deltog under kvällen. Vi trodde väl inte att vi skulle vinna heller! Men han drog vårt rumsnummer och vi vann!! Ok, vi visste inte direkt vad vi vunnit och om det var någon hake, denna Kai äger nämligen massa hotell Världen över tydligen och pratade om hotellnätter och gratis boende ? MEN i går fick vi vårt " pris" ! Ett Premier Card! E och han satt och pratade och jag uppfattade hälften men vi har alltså vunnit 7 dagar ( En veckas GRATIS BOENDE på något hotell som finns i hela 13 olika länder/platser!) Så från i går på mötet när han skrev under kortet så har vi 18 månader på oss att utnyttja detta kort med 7 gratis dagar på hotell i följande ställen: Australinen, Indien, Thailand, Bali, Wales, Malta, Portugal, Kanarieöarna, Spanien, Hongkong, mm.. !! VI VANN!!men det skulle ta 45 dagar och registreras på nått sätt så vi vet inte än om vi kan uttnyttja det under denna resa eller vad det blir men det var ju roligt att vi vann! Annars har man ju en veckas semester fixat nästa år eller i alla fall boendet! Lite typiskt att det inte gällde direkt då vi ska till Sydney hade det ju varit perfekt! Men Kai är en riktigt bra snubbe alltså! =)
I dag blev det poolen på förmiddagen men sen kom regnet! Så det blev en lång lunch på restaurangen vid havet, det är ju lika varmt och klibbigt trots regnet här! 
Nu softar vi på rummet och snart ska vi packa våra väskor igen! I morgon checkat vi ut från detta hotell och tar en taxi tillbaka till Kuta! Lite mer shopping och manikyl innan vi åker tillbaka till OZ på måndag och det är ju lite mer fart och fläkt i staden Kuta än på detta resort så det blir bra att avsluta vår Bali tid där vi började. Och gissa vilket hotell det blir!? Japp, "The 101 Legian" ! Det nya, fräscha hotellet vi bodde på första veckan! Känns bra!!

Nu har regnet äntligen upphört och vi sitter på altanen utanfört vårt rum, här är gången ner till havet och poolen.  


Klarblå himmel och bananer uanför huset!

I dag var det klarblå himmel och det är inte så vanligt här så nära regnskogen, det kommer alltid lite moln men i inte i dag så det blev det en lång dag vid poolen, måste ju pressa lite sol! Eller inte... känns som vi gjort det ett tag nu men vad gör man en varm och solig dag annars på en resort med stor pool och inget att se runt omkring direkt så att ligga och läsa våra bra böcker på en skön solstol blir vår vardag här!
Jag har fortfarande problem med magen och ont i magen och E hostar som bara den så det blir lugna dagar. 
Tack A, min vän för uppmuntrande mail och skvaller hemifrån ! =)
Förresten, utanför vårt rum på gården kan man ta en banan om man är sugen! Japp, det är sant! 
 

En dag vid poolen är inte så fel!

I dag var det finare väder och solen lyste så vi la oss vid poolen. Min mage är lite bättte men inte alls bra och E hostar och är förkyld så vi tar det lungt. Alltså vi båda har känt sen vi kom att Bali inte var som vi trodde eller förväntade oss alls så vi har ingen lust eller ork att se mer av Bali nu så att ligga vid poolen en dag är inte så fel! Vi kommer att lämna Bali tidigare än planerat och åka tillbaka till Australien! Vi känner att vi vill se mer av OZ och guldkusten och Sydney så på måndag åker vi tillbaka till OZ! Det känns jätte bra! Pågrund av att vi inte gillade Bali så mycket som vi trodde så har jag drabbats av hemlängtan! Men TACK vare uppmuntrande mail från mina vänner L och J och från mamma gör det saker lättare och jag fick energi av att få kort på mina brorsdöttrar, Hanna och Tilda!
I dag en bra dag vid poolen och att simma, sola och läsa bra böcker om dagarna är inte fel alltså!


Regn på Bali!

I går var det trevligt på hotellet med underhållning och musik och en kille som spelade på TVÅ gitarrer samtidigt!! Helt galet! En 4 rätters middag serverades under kvällen och det kostade 250 svenska kr för båda!! Men ja har drabbats av " balimage" tror ja, då jag inte får i mig mat utan mår mest illa och knas så ja äter inte mycket, dricker mest vatten och te men så är det väl när man varit ute och rest i snart tre månader! I dag har det regnat... när det regnar på Bali, så regnar det!! Så bra att vi har massa bra böcker, tv ooh bekväma sängar! Men en sväng låg vi vid poolen och har även simmat.
Visste ni att en av de vanligaste dödsorsakerna på Bali är att dö av en Kokosnöt som fallar ner i huvudet på folk! I dag när vi låg vid poolen, kom det en liiten ( men ändå!) Kokosnöt ner från palmen och landade precis vid E`s solstol! ( Komiskt eller skrämmande!? )

 


Nu är vi i Candidasa

I går checkade vi in på ett annat hotell vid havet utanför staden kuststaden Candidasa. På Rama Candidasa Resort och Spa. Ett stort hotell precis vid havet med en härlig stor pool! Vi somnade gott i går efter att inte sovit nått natten innan… I dag har vi fått gratis Välkomst massage, en rygg och nackmassage! Väldigt skönt. Annars har vi legat vi poolen, läst och simmat! I kväll är vi bjudna på Party night som de kallar det här på hotellet. Välkomstdrink, Middag och livemusik ska de bli på restaurangen vid havet. Så i kväll ska vi fira E`s födelsedag mer än vi orkade i går! Tillgängligheten av internet är inte alls bra här så inget skype eller msn här tyvärr..


RSS 2.0