Det blir inte alltid som man tänkt sig..!

Villan och poolen är jätte fin och utsikten enormt fint, det är lungt och stilla. Det är Balilyx ! MEN det blir inte alltid som man tänkt sig...  Ödlorna som är överallt på Bali var även i villan! Fulla taket! .. Det spelar ingen roll att de kom och sprutade nått medel som egentligen är för småkryp.. de var överallt i taket och väggar! Mycket kan man stå ut men det blev för mycket så natten var jobbig med lite sömn.. så vi packar i hop och lämnar villan i dag.. Hoppas på bättre lycka på nästa hotell i en annan stad, det var inget för oss här uppe i regnskogarna..
Min älskling E fyller år i dag och han ska få njuta av dagen ändå givetvis och vi har ätit en god frukost, fått massage och aromaterapibehanding på vår teerass och E fick en stor Gin och Tonic att njuta av i poolen! och i present av mig ska E få något som han verkligen vill göra här på Bali!.... Dagen blir bra ändå fast det inte alltid blir som man tänkte eller planerat. Men det viktigast under vår resa är ju givetvis att må bra, trivas och känna glädje! Så vi drar vidare till ett annat hotell några dagar..


Nu är vi uppe i regnskogarna utanför Ubud

Efter en timme i taxin var vi uppe i bergen och i staden Ubud. Utanför staden, uppe i regnskogarna ligger vårt hotell. " Natura resort & Spa", det visade sig att E hade bokat en LYXVILLA! Här finns bara villor omgivna av grönska, naturen och några härliga pooler och spa anläggningar. BaliLYX! Vår villa med tillhörande EGEN POOL och terrass är på ca 100 kvadrat!! Badrummet är enormt med utomhus badkar! Och rummet är stort och en trappa ner till terrassen och poolen. Välkomstdrinkar, Badrockar, tofflor och skrev jag EGEN POOL eller??!! Utsikten är den enorma regnskogen och villan ligger högt upp så utsikten är väldigt fin. Miljön känns avslappnad, lugn och tyst. Enda minus är alla Ödlor, fast jag vet att det inte kommer fram när vi är i närheten men ja ser dem i bland och der räcker för att ge mig kalla ilningar...
Vi la oss vid vår pool och solade, badade och beställde Room Service! Här ska vi bo nu i helgen och fira Valborg och E`s födelsedag! Så i morgon lär det bli massor av spalyx!

Utsikten från vår villa och terrass!

Sängen och våra drinkar!

Vår terrass och vår egna privata pool!

Utomhusbadkaret!

Jag tar mig ett dopp i poolen!


Ett stort TACK till våra föräldrar!!

Vi vill skicka massa TACK till våra föräldrar för all hjälp och även ett Större TACK till vår pappa/svärfar Stefan för all hjälp med våra deklarationer!! Vi ska köpa med någon fin och god Whiskey hem till dig! Och ni mammar får också nått gott att dricka om vi kommer hem till sensommaren på en Kräftskiva i stugan!

Poolhäng även i dag..

Ja vi ligger vid poolen hela dagen från frukost till eftermiddag och i även i dag.. vi har läst, simmat, solat och haft det lungt och skönt. Visst blir man rastlös och i dag var en sån dag......... MEN man får tänka positivt att hur skönt är det inte att ligga och läsa en bra bok, sola, simma en stund och bara va!! Så jag klagar inte, men ibland blir man lite rastlös..Vi båda är väl lite besvikna på Sanur som var så dött..men i kväll packar vi våra väskor IGEN och i morgon lämnar vi Sanur. För i helgen är det inte bara Kungens födelsedag och Valborg utan även en annan person som fyller år och han vill ha LYX! Så vi får väl se hur helgens boende se ut, tydligen har han bokat stort med någon privat pool.... hm... återkommer!
Taxin går upp till en stad som heter Ubud i morgon, BALI`S regnskog..det ska tydligen vara det riktiga bali!

Detta är en del av hotellet och poolen...

 


Vardagslyx!!!

I går kväll tog vi taxi 10 minuter in till centrum av Sanur. Väldigt lungt och lite halv dött tyvärr, men åt en god grillmiddag med gott kött! Sen shoppade vi solglasögon och jag tog en Manikyl, Så skönt med nagel och händer vård och ja nästan somnade bara av det i stolen när hon höll på att fila, massera och sedan målade. Jag fick ett fin röd färg med små söta blommor på! E är för rolig, när hon hade målat klart så säger han:
-nu ska hon klistra fast blommorna eller? "
- hahaha!!! Nej, hon målar på dem sa jag. 
- Va? gör hon? ( Han var helt imponerad när det var klart!)
 Och jag med! Det blev jätte fint! Så detta kallas jag vardagslyx!
  

Sanur är som sagt ett väldigt lugnt ställe så vi nästan funderar på att åka tillbaka till Kuta, men först ska vi vidare i morgon, upp till regnskogarna och ett ställe som heter Ubud! För det är ju en speciell dag på lördag!  


Vid poolen på hotellet..

Vi är i sanur, det lugnare stället på Bali där enligt internet det inte finns några nattklubbar alls, MEN när vi la oss i går kväll hördes värsta dunket från musik! Och det kom inte från vårt hotell som verkar nästintill dött! Musiken höll på fram till halv3 då jag till slut somnade.. sov dåligt pågrund av värmen oxå.. så i dag efter frukosten la vi oss vid poolen. Jag kände oro för det i går då det finns 10 solstolar och poolen inte är så stor och jag vet hur barnfamiljerna och de äldrë brukar funkar, ( komma ner till poolen klockan "tiidigt" och lägga handdukar! ) och en hel dag här utan poolhäng, vad ska man göra då? Vi bor lite utanför staden också så inte mycket att se o göra i värmen annars! Men vi fick två solstolar! ( vår vardag består ju av att slappa vid poolen just nu, så större problem än så har inte vi! =) Så vi har legat och läst vid poolen och solat. Efter en stund va vi helt ensamma vid poolen så vi hade stafett i simning! Lite roligt! Nått måste man ju hitta på! Vi hittade en bokhylla i poolbaren förut! Folk som verkat ha lämnat sina böcker, så gissa om vi blev glada när vi hittade tre stycken på Svenska!! E har legat och läst en bok nu som var kass så han blev kanon nöjd när han hittade en bok med Jan Guillou! Så nu har han legat länge under parasollet och läst! Mera böcker och "nya böcker " på svenska för oss är ju kanon bra!
Så nu efter lite lunch har vi det gött vid poolen !

 


Nu är vi i Sanur

I morse checkade vi ut från hotellet, tog en taxi med alla väskorna och åkte ca 40 minuter taxi, ( 60 kr ) till staden Sanur. Vi kom till vårt hotell ( Sri Phala resort and villas ) och vart var allt folk ? all personal som skulle ta våra väskor ? hm... inte direkt som lyxen på det nya fina hotellet vi bodde på i Kuta en vecka.. kom in i lobbyn och där satt en person och sa välkommen typ.. okej det är väl så här det är, vi checkade in och kom till vårt rum. Helt ok, en säng, skrivbord, tv, balkong typ.. men ingen underbart stor säng med fluff kuddar o täcke där inte, utan två kuddar o ett lakarn.. jaja det andra hotellet var ju faktiskt nytt!!! men balkong mot innegården. AC och tv mend engelska kanaler så det är ju gött, så man kan kolla in bröllopet på fredag! Ok vi bytte om och gick till poolen! Liten men mysig med solstolar och vi fick poolhanddukar direkt. Åt en lunch, slappade vi poolen och badade en sväng. Sen tog vi en promenad ner till havet och stranden. hm.. alltså vi har sett såå mycket fina stränder i Australien och ett land renare än Australien och Perth får man leta efter så vår standard måste sänkas i ett land som detta, fattigt och väldigt lortigt och skräp överallt på gatorna.. så stranden var inte så fin men vi gick längst den en sväng och havet lockade inte tyvärr heller, mest fiskebåtar överallt.. så poolen får det bli denna vecka också!Hotellet verkar helt okej.

Hotellet " Sri Phala resort..."

Poolen! Jag tog ett dopp direkt i värmen! Men ser ni E`s tå eller?....

poolen och grönskan runtomkring

Sanur beach.

 


Sista kvällen i KUTA

Efter en god middag i kväll fick det bli ett kvällsdopp när vi kom tillbaka till hotellet, man blir så svettig efter bara en liiten promenad här.. så ett dopp i poolen fick det bli, sen till rummet och AS:n och det var väldigt härligt.I kväll packar vi väskorna igen! Vi checkar ut från hotellet i morgon efter frukosten och lämnar Kuta. Vi ska vidare till SANUR, en annan stad på en annan del av Bali ön, ett lungare område. Så på detta hotell blir det några dagar från och med i morgon:
 


Ligger vid poolen...

I dag är det varmt som vanligt men inte lika mycket sol så det är rätt gött det med och läsa i skuggan och bara simma i poolen. Vi har det bra och slappar vid poolen i dag också.. gillar denna pool och hotellet alltså!

i går köpte ja en dress, alltså alla har såna här i värmen av olika slag o färger, så skön! linne o byxa i ett men känns som en klänning typ, E tyckte inte den va så snygg men ja gillar den! Även köpt en snygg väska! Jag mår
kanon!
 


En härlig dag vid poolen på Bali!

Okej vi är på Bali och vi bor i KUTA, staden som aldrig slutar festa och det är säkert 15 nattklubbar och discon som ligger på rad och alla spelar hög musik och folk överallt men är jag sugen på party för det ? Nej! Det känns lite som Ayia napa på Cypern typ..och vi bor mitt i smeten av Kuta, men som tur är hotellet så stort och vi har rummet längre in så vi inte hör ut mot gatan. Men brevid hotellet ligger en bra sportbar men kanon bra musik och goda melondrinkar ( till mig) så där hamnar vi lätt efter middag eller shopping på stan. Nu sitter vi i lobbyn på hotellet ( el ligger i stora sköna soffor) och surfar, bloggar och E Vibar och vi hör och diggar musiken från baren brevid så det är kanon! Dagen i dag:
   Solat, badat, simmat, läst och legat under parasollet och haft det rätt lugnt och gött hela dagen! En skön söndag helt enkelt.

Måste bara säga att detta är vardagslyx! Hämta tvätten torr, vikt och packad i en påse, bara att lägga i hyllan igen!

En påskafton på Bali!

I dag har det varit väldigt varmt, visst "bara " 33 grader , jämfört med upp till 38 som vi kunde ha i Perth men här är det så fuktigt och hög luftfuktighet så det har varit varmt i dag! Så i dag har vi legat vid poolen! Solat, läst, simmat och haft det väldigt gött! Solstolarna och nya poolhanddukar varje morgon gillar vi!
I dag när vi gick för att käka lunch så gjorde vi nått som vi länge väntat på att kunna göra! Vi tog med vår tvätt, en påse med massa kläder, alltså här finns inga tvätterier som man tvättar själv som i OZ, här lämnar man IN sin tvätt och hämtar den dagen därpå! Det kostade 40 svenska kronor och då hämtar vi det i morgon, rent, torr och vikt och klart! Kan också kallas vardagslyx tycker jag! Poolen igen på eftermiddagen och det är bra gött alltså att bara slappa vid poolen med en bra bok! Staden Kuta känns som de inte är mer att se än shopping, alla matställen,pubbar, hotell och stranden. och vi går gatan upp och ner varje dag häri Kuta, så det riktiga Bali har vi nog inte sett än, det blir när vi åker till andra ställen och städer på ön. Så resten av tiden på detta hotell blir nog mest poolen alltså! Så bra hotell och poolområde och allt är nytt och frächt! Hur många hotell har en rulltrappa i entrèn upp till lobbyn liksom !? Det har detta hotell! =)
 Min dag: En solstol, en bra bok, vatten och solglasögon!
I kväll gick vi till ett mysigt ställe " Nero Bali, Restaurant & bar " och åt en riktigt god tvårättersmiddag med dryck, kostade oss 200 svenska kronor för allt och det var riktigt bra och god mat! Så igen, Bali är billigt!  

GLAD PÅSK!


Glad påsk önskar vi på BALI våra nära och kära hemma i Sverige! ( och London! ) Hoppas ni alla får en riktigt god och mysig påsk och att solen skiner på er! Kram

Bali är billigt, eller så betalar man dubbelt...men det blev billigt ändå!!

Det regnade i morse och var molningt så efter frukosten tog vi en taxi in till staden, Denpasar, huvudstaden på Bali. Det tog ca 40 minuter med taxi och kostade 30 kr så helt ok då! Vi åkte till ett shoppingcenter för att kolla in priserna där, I kuta lurar de turister så de var säkert billigare i staden men det var var ungefär samma pris beroende på vad man vill köpa. Men kläderna här är ju pytte storlekar så vi köpte inget, blir mera "kopior tröjor" och klänningar i kuta i stället. Det slutade regna och blev klarblå himmel så vi åkte tillbaka till hotellet, Lunch sen slappa och bada i poolen. Det var klarblå himmel ena stunden sedan moln men rätt skönt ändå och kunna ligga och läsa vid poolen, för oavsett om solen är framme eller inte så är det varmt, 30 grader och " klibbigt" varmt hela tiden.Men på rummet är det iskallt med AS:n så det är kanon!
 köpcentret!  massa våningar med kläder och skor av alla de slag!!
I eftermiddag slappade vi på hotellet, jag la mig i den underbart sköna stora sängen och kollade ett avsnitt av nya desperata hemmafruar, bra med internet alltså! E satte sig i lobbyn och tog en Öl och hade de gött!
sen gick vi ut och jag bestämde mig för att klippa mig i kväll efter vi käkat middag, 40 000 tusen IDR, i deras pengar kostar en klippning här i kuta, oki det är ca 30 svenska kronor, så jag tänkte att hur dåligt kan det bli ? Så vi gick in på en salong och frågade om klippning, tjejen sa att hon skulle ringa dit frisören, oki vi väntade 5 miunter och in kommer en kille, PÅ 20 år knappt! Ok, jag satte mig i stolen och han klippte och grejade, började klippa upp och fixa och trixa, jag sa ca 5 cm för att ta det säkra före det osäkra om det skulle bli snett el inte bra så han klippte en bra stund och E satt och kollade in att allt såg ok ut. " finish!"  sa killen och jag kollade spegeln och det såg bra ut!! Skönt att bli av med det slitna i alla fall!! Oki, jag skulle betalde denna billiga klippning, gav tjejen i kassan en 100 000 sedel (IDR)och fick tillbaka 60 000 tusen (IDR) givetvis då det kostade 40 000!!(IDR) Ok jag vänder mig till killen som klippt mig och ska ge honom dricks, för det blev ju bra och han var värd det, så vad gör jag !?? hm jag ger honom Fel sedel och ger honom dricks på 50 000 tusen!!!! ( IDR), - JA JAG VET JAG ÄR DÅLIG PÅ MATTE!! Och de här sedlarna med massa nollor gör de inte enklare med tusen, miljoner osv.., så JA JA, han fick en dricks på mer än vad klippningen kostade!!! E skrattade gott ! Men det blev billigt ändå tycker jag för en klippning för ca 65 svenska kronor tycker jag är helt ok! Och killen som klippt mig blev jätte glad!!! =) haha, E retar mig än... " det är som att beställa en happy meal men att betala för en big mac" säger han.. haha ... den bjuder jag på! =) Bali är billigt ändå!!
 ja ja, jag fick i alla fall en billig klippning ändå och billig öl efteråt på pubben vid hotellet. Nu är klockan snart 23.30 och vi ska kolla film på denna långfredag som går mot sitt slut här på Bali.


Till min mamma!


Till min mamma som Opererats i dag!! Krya på dig kära mamma och hoppas allt gått bra och att du kommer hem senare i dag och att allt gått som det ska!!!! Tänker på dig i dag ! Skickar blommor genom Internet =)  Kramar

En dag på BALI!

I natt vaknade jag av regn som öste ner! Men i morse vaknade jag av sol och blå himmel! Så det regnar här på kvällar och nätter och i bland kan det komma lite på dagen, men alltid varmt ( 30 grader i dag oxå) och hög fuktighet! Så i dag efter frukostbuffèn gick vi till poolen. Solat, badat och haft det gott!

Jag tar ett dopp i den härliga varma poolen!

En flaska till E och ett glas till mig! ( i min är det dock ingen alkohol, bara en god hälsodryck! )

Vi tog en promenad förut för att få lite lunch, 2 minuter sen är man svettig! en snubbe började tjata på E att han skulle köpa t-shirtar av honom, E sa att vi kommer tillbaka efter lunchen. Vi åt Bali`s natinalrätt till lunch, nasigoreng med kyckling, mycket gott! Sen gick vi till snubben för att kolla in hans t-shirtar och han skulle ha 600 kr för två stycken Billabong!! Men lägg av vad han testade E då! nej pruta, pruta pruta ska man och E kom därifrån med två t-shirtar, billabong, ( garanterat kopior men vem bryr sig ) för 40 svenska kr! De var bra pris!! Jag köpte ett par nya solglasögon, ca 7 svenska kr! Bra de !

Nu softar vi en stund på rummet och sen blir det väl ut på stan igen! Påsken är här och inget vi märker av i detta land direkt mer än att det lär tydligen bli mer folk här! Massor av OZ folk ( Australienare) som åker hit på semester över påsken!


BALI är billigt och vardagslyx!

I dag vaknade vi hyfsat trötta efter resan och lite sömn i natt men vilken skön säng! stora härliga kuddar och fluffigt täcke! Vi åt en god frukost på hotellet och detta hotell öppnade tydligen för två veckor sedan! Allt är inte klart än men det är riktigt fint och lite lyx känsla fast ändå enkelt och billigt. Poolen ligger på taket på hotellet och utsikt över staden, Kuta. Efter frukost tog vi en promenad för att få känsla för staden och Kuta. Mycket bilar, vespor och mopeder som kör som galningar på smala gator, massor av shopping stånd blandat med restauranger, pubbar, spa och massage ställen och tatueringsställen. Överallt är det folk som frågar oss om vi vill ha taxi, massage, köpa kläder, solglasögon, få nagelvård, köpa klockor, mat, de frågar och tjatar på en tills man säger nej! Oki, första intrycket, klarar vi detta!? , stressen och tjatet från folket ? men en vecka ska vi bo här i Kuta och sedan ska vi vidare på ön till andra ställen. Vi har en fördel av att vi är bruna så de tror vi varit här länge och säger man nej tack och ler är de helt okej och de slutar tjata men de vill sälja allt och erbjuda tjänster. Men vi shoppade lite i dag, billiga kläder och väskor och E kollade tatueringsställen så de blir de nog framöver för han. De är billigt med lokal öl och maten. Vi satte oss på en pub och E beställde in den lokala ölen, helt ok! Det är varmt, 30 grader och mestaldels sol men de är regnperiod här nu, så de kan komma regn . Men i dag har det varit varmt och luftfuktigheten här är hög så det är en klibbig varm känsla hela tiden! Vi gick till stranden och kollade in den berömda Kuta beach, där vågorna är höga för alla surfars paradis! På stranden var de som hyenor med att erbjuda massage, fotvård, sälja kläder igen osv.. Vi gick efter lunch tillbaka till hotellet och kollade in poolen.  När vi kom till poolen kom de direkt med handdukar till våra solstolar och de serverade oss öl som vi fick till E`s glädje dricka I poolen! Vi solade och badade en bra stund och njöt!
Sen tog vi en promenad på stan igen och unnade oss fotvård! Peeling, skrubb, filning och massage! De var skönt att få lite vardagslyx! Jag fick även mina tånaglar målade och jag fick även manikyl med ny färg på naglarna! LYX! Det kommer de bli mer av vill jag lova!
I kväll när vi satt på en bar och tog en öl innan maten kom folk fram och frågade om vi ville köpa knark !!! av olika de slag ( urch och fy )och även viagra!!! haha, herregud man kan köpa allt här på gatan tydligen! Så det kommer bli påfrestande och många NEJ TACK men de gäller att bara gå och säga i från när de ska sälja och försöka med allt. MEN måste bara säga en sak,vi åt en vanlig enkel middag i kväll, en rätt var och dryck,70 svenska kronor! Så de tycker vi är bra! =) Valutan här är ju i tusen och miljonlopp här, så vår middag kostade 100 000 IDR! ( ca 70 svenska kr) Så vårt hotell tex kostar 3,8 miljoner för en vecka.. och är i svenska ca 3000 kr! Så de är lite rolig valuta alltså! Nu regnar de ute.. fast bara lite och de är fortfarande 30 grader. Det är samma tid som i OZ här så vi ligger 6 timmar före er hemma i Sverige nu eftersom ni nu har sommartid. Nu ska vi försöka packa upp våra kläder och saker !


Kuta beach

Vårt hotell, ser ni poolen på taket!? där låg vi och tittade ut över gatan och staden.

Poolen, här blir det några lata dagar i solen under veckan!

Fotvårds lyx!

Balis lokala öl, 15 kr för en flaska på 75 ml! Helt ok!


Nu är vi framme på BALI!

Nu är vi framme i Indonesien och på BALI! Flygturen gick kanon bra, de tog ca tre timmar och när vi landade gick det smidigt även med att få turist visumet, och att få våra väskor. Men de kom som HYENOR direkt och ville ta väskorna, hjälpa till med att bära osv, men man ska tydligen bara säga nej tack! Så de försvann direkt, men de kommer nog vara så hela tiden här så ett stort TÅLAMOD och att säga NEJ TACK kommer vara nått man får upprepa gång på gång!! Taxi fick vi direkt men chaffören verkade inta fatta när E sa hotellets namn och adress men vi kom in i bilen och började åka. Jag var beredd på en galen tuta och kör taxitur men snubben körde sakta framåt.. han hade rökt mycket Gräs vill ja lova! Mycket sånt här tydligen så ja satt som på nålar men vi kom fram till rätt hotell och checkade in, de skulle naturligtvis ta våra väskor direkt, och de kom fram med varma handdukar att tvätta sig med, ett glas kallt Juice att dricka, så tackar! Men som vi sa nu när vi kom in på rummet, va enkelt allt var i Australien när alla pratar engelska och de flyter på, men hoppas på att denna tid på Bali går smidigt fram ändå men inga mer grästomtar som kör taxin tack! Nu ska vi SOVA! Klockan är 01.10 och rätt trötta! Men allt har gått bra och nu är vi på BALI!


15 miljoner!

Nu har vi checkat ut från lägenheten, lämnat våra väskor för förvaring ett tag, fikat på stan en sista gång och växlat pengar! Nu har vi 15 miljoner IDR att spendera under vår månad på Bali! Så vi känner oss som miljonärer nu, =) tänk om de vore så väl !=) men de ser mycket ut med alla sedlar alltså! Nu är det papperspengar igen som gäller !


Nu har vi ätit lunch och sitter nu i parken vid vattnet en stund och andas in Perth stad för sista gången. Om ett tag hämtar vi väskorna och tar en taxi mot flygplatsen, I kväll går flyget, så vi hörs igen från Bali!


1,3, 70, 4,10!

Detta är några intressanta siffror tycker jag! 1 står för att vi varit i ett land än så länge på vår resa! 3 står för hur många flygplan vi åkt med för att komma till Australien! 70 står för hur många dagar vi varit borta, från den dagen vår resa startade från Karlstad. ( i morgon när vi lämnar Perth blir det ju 71 fast vår resa fortsätter ju..) 4 står för hur många lägenheter vi haft i Scarborough, Fremantle och Perth. 10 Står för de antal hotell/motell/stugor vi bott på eller i sedan vi kom hit och under våra roadtrippar.!
Vi har planerat, bokat och bestämt resten av vår resa nu med länder och städer så det ska bli kul att se hur många länder, flygplan, dagar, lägenheter, hotell/motell eller stugor det blivit nära resan är slut! Som det ser ut så blir det mycket mer siffror och det känns spännande och roligt! Nu packar vi våra väskor och i morgon checkar vi ut från denna lägenhet och i morgon kväll går planet, till BALI! Så vi lämnar Perth i morgon och OZ för ett tag!

Svenskt Smörgåsbord!

i dag var det mulet och 28 grader så vädret skiljer sig bra här nu alltså. I dag har softat, tvättat och kollat över de vi ska packa ner och ha med oss till Bali och på fortsatta resan. Vi tog även en långpromenad i Kings park och den parken är fin alltså och på söndagar är det massor av människor överallt som har picknick eller bara umgås i parken och det är även massa aktiviteter så det är trevligt att gå omkring i parken en sådan dag. Parken ligger på en kulle så man ser hela staden och alla skyskrapor från parken så det är en härlig utsikt.
I kväll bjöd vi ut Tomas på middag och vi gick till " Miss Maud Swedish restaurant" den svenska restaurangen som ligger här i Perth. Vi åt Miss Mauds kända Smörgåsbord! Å vilken Buffe!! Inte nått speciellt Svensk mat som vi hade trott med massa god mat, kallt som varmt, Kött, skaldjur, frukter, ostar, förrätter och desserter! Och vi åt och satt där flera timmar och det var gott! och ja, vi blev väldigt mätta! Men det var det värt! Det var som ett stort Påskbord för oss som missar svenska påsken, massa påskfjädrar överallt så det kändes verkligen som påskbuffe! Det var skönt med en promenad tillbaka till lägenheten sen, nu ligger vi på sängen och kollar Stockholm-Båstad!


En varm lördag i Perth!

I dag när jag gick ut på balkongen och kollade på höghuset mitt emot med temperaturen, stod det 37 grader!! Oki? vart tog hösten här vägen då?! Orkade inte ens ta oss till tåget för att åka till stranden i dag i värmen.. tog en promenad till stan i stället och kikade lite, ännu varmare inne i stan givetvis så vi satte oss på en pub, sen lunch i skuggan men mer än så orkar man inte i värmen.. Vi tog en promenad på eftermiddagen sen till parken där vi bor, grönområde och vattnet, hade en liten picknick i skuggan och pratade om vår fortsatta resa.. vi känner oss klara med Perth nu och vi har sett stora delar av Australiens västkust under vår tid i OZ! Så nu planerar vi nya länder, ställen och resvägar under vår fortsatta resa!
E tog en fin bild i parken i dag när vi gick inåt stan igen..

En dag på stranden!

I dag har det varit 32 grader varmt här igen så då pallar vi inte att vara i city så vi köpte med lunch och massa vatten och åkte till Cottesloe beach. Tåget dit tar ca en kvart, sen är det 5 minuters promenad till stranden och havet. E badade medan jag låg mest och läste och solade, det börjar även kännas i havet att det är höst här sa E, inte lite varmt som sist vi badade. Så det ska bli härligt att komma till Bali nu alltså! I dag har vi även bokat resa och biljett från Bali, så en månad blir det på Bali sen blir det tillbaka till OZ och Sydney i maj! Grillad kyckling och gott vin blir det framför tv:n i kväll. Trevlig helg!

SM GULD, SM GULD, SM GULD, SM GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA!!!! Nu är GULDET hemma i Karlstad igen!! GRATTIS FBK OCH KARLSTAD !! Härligt med SM guld och jag riktigt känner av den mäktiga stämningen som var i går i LLA och som kommer vara på torget i dag!! Fantastiskt! SM GULD, SM GULD, SM GULD, SM GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Swan Valley vin tur!

I dag kom en buss och hämtade upp oss vid lägenheten klockan 9.45. Vi skulle ut på en heldags vin tur! Denna gång åkte vi 45 minuter utanför Perth till en stor Vin region som har över 45 vingårdar och 5 ölbryggerier. Vi besökte 5 stycken vingårdar med vinprovningar under dagen. Det första stället, Waters edge, var ett mycket fin vingård precis vid Swan river, vattnet. Där bjöds det på 10 olika flaskor vin och de började med ett bubbel, så klockan 11.00 vaknade man till med ett bubbel i glaset! Nästa ställe var Pinelli, en liten vingård med en stressad ägare så hon ställde fram 8 flaskor vin, vitt till rött men hon hann knappt hälla i förrän hon stod med nästa flaska så det stället var kasst! På den tredje vingården, Houghton`s var det en kanon bra tjej som hade vinprovning med oss och vi fick gissa massa vinfrågor och prova 5 flaskor vin och det bjöds även på lunch där, en plockbuffe som var mycket god! Sen på den fjärde vinstället, Jarrah Ridge, bjöds det på 10 flaskor vin/portvin och även på oliver och ostar. E köpte ett Port vin som han ska bjuda sin far på när han kommer hem! =) Vi köpte även några goda ostar med oss därifrån. Sen på det femte vinstället, Chalies Estate, fick vi smaka 10 flaskor vin/postviner, olika ostar igen och massa Nogat! =) mums! Sen var det dags att åka till ÖL bryggeriet! " Elmar`s In the Valley" med 6 olika sorters Tyska ölsortet och till det goda korvar och ostar och det blev mycket blandning av öl! Efter det sista stoppet, CHOKLAD FABRIKEN! mums! Men gud vad vi smakade.... oj oj oj vad gott! Köpte med choklad som vi ska mumsa, En ANNAN DAG! Vill inte se mer ostar, vin eller choklad idag dock.. Men det var en kanon bra dag! Så vi kom hem runt 18 och nu blir det slappa framför tv:n! Denna helg ska det bli 34 grader varmt igen här så sista dagarna i Perth blir nog en tur till stranden!


En vanlig dag i Perth stad!

I dag tog vi en promenad till stan igen, satte oss med en kaffe och Juice i solen och kollade folk! Det är riktigt mycket folk och en salig blandning av folk man ser en förmiddag på stan! I dag köpte jag en turiskt souvenir från Oz! En Känguru mjukisdjur! =) Måste ju ha en grej som kopplas till Australien och vår resa!
Annars har vi gått längst swan river, vattnet och bara ägnat dagen åt att VA! Det är rätt skönt att bara va och strosa runt i staden faktiskt.
Nu under kvällen ska vi försöka få ett flyg från Bali, man får inte komma in i landet om man inte har en retur biljett därifrån så vi kollar flyg till nästa land och destination. Vi kollar in vår Världskarta på väggen och kollar in vilket land det blir nästa gång. Men först BALI en månad på tisdag kväll!

I morgon 9.45 kommer en buss och hämtar oss, för en heldags vintur, denna gång till Swan Valley, vinprovning, ölprovning, choklad och ostprovningar, så en heldag väntar med massa gott !
   (En känguru och kängurubebis får följa med oss under vår fortsatta resa och vi satte oss i gräset förut vid vattnet och att bara kolla på alla skyskrapor i stan är mäktigt tycker jag! )

" Just Go with it" !

I dag har vi inte gjort så mycket alls på förmiddagen, grejat lite i "hemmet" och fixat vid datorn... börjat sett över packningen om det är nått som är dags att slänga, rensa bort el vad som behövs inhandlas. Det var mulet här på förmiddagen så efter en lätt lunch gick vi till city och köpte en kaffe och Juice och satte oss på en bänk! Alltså det är en upplevelse att sitta på en bänk i stan på någon av gågatorna och kolla in folk och underhållare som uppträder på gatorna! Så där kan man lätt sitta ett bra tag! Sen gick vi på BIO! Det var biotisdag tydligen med bra priser så i i dag såg vi " Min låtsas fru" , den nya med Adam Sandler och Jennifer Aniston, " Just Go with it" orginaltitel och den var så kanon bra och roligt! En riktig MYS film som man blir glad av!
När vi kom ut från bion var klockan över 7 och mörkt och nu behövs (nästan) tröja vissa kvällar här kände vi när vi gick "hemåt" och vi fick några droppar regn på oss i kväll.

I dag blev allt klart!!! OM EN VECKA LÄMNAR VI PERTH!
 Nästa tisdag går flyget, hit !! Till BALI!! Vi har fixat flyg till Bali och här i KUTA på detta hotell ska vi bo första veckan! Det ska bli så härligt!!


Stadspromenad och Svenskt hotell!

I dag tog vi en promenad i staden och kollade in olika sevärda byggnader och en fin gammal enorm kyrka! Jag tycker om att ta kort på alla gamla kyrkor jag ser i alla städer jag besöker och även att går in i dem. Så jag gick in och tände ljus för mina nära som inte längre finns i livet.. vi kollade in gamla byggnader och höga höghus!! och vi gick och gick! Det är rätt soft att strosa runt i staden i shorts och t-shirt och bara va, de är lite svalare i dag,27 grader och lite moln så perfekt dag för stadspromenad. Vi åt en Sushi lunch i dag och jag beställde tonfisk som jag älskar och E beställde Lax, ok när tallriken kom ut var det RÅ tonfiskt I!! inte vanlig tonfisk som det brukar vara i de jag ätit, så E gick och frågade vad det var och japp rå tonfisk hade vi beställt, men på bilden var de inte rå tonfisk utan tonfisk och avocado som jag beställde, så E sa att vi ville ha tonfisk, vanlig tonfisk! Hon sa hela tiden på knackig engelska att det var tonfisk och E försökte säga att vi ville ha annan tonfisk, vadå skulle vi sagt BURK tonfisk eller? Nej, vi vill ha en annan med tonfisk sa E och hon fortsatte att säga att vi beställt tonfisk och inte förrän E sa argt att vi vill inte ha "this facking shit" fattade hon!!! så efter en stund fick jag VANLIG tonfisk enligt mig, inte RÅ! men fick givetvis betala mer så dit går jag aldrig igen, skit va irriterad jag blev! Nästa gång får de bli Sushi i bitar som man SER hur de ser ut!! ( Man kunde nästan tro att de var ja som har slut på snus, så irriterad var jag!!) E försöker och bita i hop utan nikotin.. men till slut i dag innan hans humör blir ännu värre så köpte han...japp, nikotin plåser, så hoppas det funkar, och enligt honom så verkar de funka.. ) Hoppas!
Vi gick förbi det Svenska hotellet i dag om ligger här i city, " Miss Maud- Swedish hotell" och det finns även ett cafe där inom samma kedja. Påskris och Dalahästar stod det överallt i fönstren och jag smet in på cafet och köpte DAIM som de hade där! =)
När vi kom tillbaka till lägenheten kom det lite regn , närmare 2 mm som de sa nu på nyheterna! =) de är inte mycket regn här inte! Måndagar betyder förr oss TV kväll, massa bra serier här som vi följer nu, så vardag även här! E gör spagetti och köttfärssås nu, så det är som hemma även här i OZ!

Vi bor i stan nu med nära till det mesta!

I dag har vi tvättat, det är vardag även här som sagt och efter en veckas roadtrip behövdes det! Vi tog en promenad över bron över motorvägen och så var vi i stan. Vi gick en gata som går genom hela staden och till östra sida av staden. De är några enorma och mäktiga hus och byggnader här alltså!! I dag är det varmt igen (33 grader ) men stundvis blåsigt så det är lite höst i luften.. eller inte. =) men Australienarna klär sig som de är höst så det är väl så då! Ja behåller dock mina korta shorts på ett tag till! Vi gick ner till Swan river, det är fint att gå längst floden och i dag var det en festival i parken nere vid floden. Buddha festival! En festival som firade Buddha`s dag med massa Buddha saker, ställen att be till Buddha på och mat från alla världens hörn och uppträdanden. Vi gick runt där ett tag och det var rätt festligt och vi käka god Kina lunch. Vi handlade matvaror och vatten mm på vägen hemåt och mataffären är väl den som inte ligger nära, oj vad vi gick med matkassarna i stan men till slut kom vi tillbaka till lägenheten! Tog även en kvällsproménad förut till Kings park. Den enorma parken med utsikt över hela staden, så där kan de nog bli några lata dagar och picknick någon dag. Rätt skönt och varva stranden och bad dagar med att strosa runt i storstaden med affärer och fika ställen.  

I detta höghus bor vi nu i Perth !

Nu är vi tillbaka i Perth och ska bo i city av Perth!

I morse lämnade vi ( äntligen) stugan på Rottnest Island och cyklade runt och hittade en strand som det inte blåste storm på, i dag har det blåst massor på ön!! Vi har solat och badat och slappat på förmiddagen. Sen en lunch och efter det lämnade vi tillbaka cyklarna. Vi gick på färjan vid 16 och denna gång skulle vi åka ända in till Perth så det tog oss två timmar, så vi satt uppe på däck på färjan i solen och hade det gött. Färjan gick på Swan river,floden som går genom staden, så det var en fin tur till centrum av Perth.

 (Tog en bild på Perth stad från vattnet!)
När vi kom fram till Perth gick vi till lägenheten som vi nu ska bo i några dagar. Alltså utsikten!! Perth city och alla Skyskraporna! Vi bor i ett höghus, längst upp mellan city och och Kings park, den stora parken i Perth så helt ok och verkligen centralt, dock går motorvägen precis brevid så vi lär höra bilarna.. Men vart är spisen? Ugnen? Det fanns ingen spis!? En kokplatta och en konstig ugn man kopplar till.? Men det får väl gå bra det med! Så Tomas kom med våra resväskor och nu har vi precis varit på pubben och käkat middag. Nu blir det att packa upp alla grejor igen! I dag är det 2 månader sedan vi satt på flygplanet till Australien och Perth! vi landade natten till den 10e så i morgon har vi varit här 2 månader! Visst saknar man sina nära och kära i bland och att prata med folk därhemma men vi har det rätt gött på vår resa! E har det tufft med snusen dock, går inte många minuter han inte tänker på snus..
(Utsikten från balkongen mot City Perth!)

Solat och snorklat på Rottnest Island!

I dag tog vi våra cyklar igen, trots skavsår i baken!=) och cyklade till en fin strand. I dag är det klarblå himmel igen och varmt. Så vi har solat, badat och E har snorklat! Jag har legat i solen och läst en bok på stranden mest hela dagen och det är det bästa tycker jag! I dag när det är fint väder igen blir stränderna och alla berg och Naturområden finare på nått sätt men ändå är känslan kvar att det är lite för nergånget och inte alls så fint som de gör reklam för här på ön.. och stugan är sliten , så en natt kvar nu och i morgon går färjan tillbaka på eftermiddagen och då åker vi ända in till Perth stad, där vi ska bo två veckor i en lägenhet mitt i city av Perth!

GRATTIS till min bror som fyller 35ÅR i dag! Ha en bra dag i Stockholm med småflickorna i Pippi och Emils Värld!

Välkommen Ture!

Nu har "junior" Estvall fått ett namn, killen ska heta Ture! E fick en bild på honom i dag med kläderna på som vi köpte till bebisen Estvall innan vi åkte och nu vet vi att det är en Ture! Så söt liten kille som redan är mer än en vecka nu! Va bra att kläderna passade! Ser fram emot att träffa lill killen och er när vi kommer hem till Karlstad igen! Grattis igen till er lilla Ture! Kramar från oss i Oz!
 ( Inte Tures hand, bara en internet bild , men hoppas mamma fotograf skickar mera bilder på Ture snart som jag och E kan titta på! )

Cyklat runt på Rottnest Island ön!

I dag tog vi våra lånecyklar och hjälmar ( japp det är hjälm lag på alla i detta land!) Vi cyklade runt en stund och jag märkte direkt att jag inte än van att cykla på en mountinbike alltså! man sitter ju helt krokigt på dem när man cyklar, nej en damcykel är att föredra. Det blåser massor i dag och det har delvis varit mulet. I natt vaknade vi av storm och REGN! De har inte regnat i Perth på över 4 månader så nu var det dags i natt, men inget regn i dag men tyvärr har de blivit svalare och rent av lite kyligt när de blåser, så kanske hade behövt en Fleacetröja nu.. nej då men de blir tröja på i kväll i alla fall.. så nu har vi båda skavsåR i baken! Ön är fin och det finns många stränder och vikar att sola, bada och snorkla men i dag har det att vi cyklat eftersom det blåser och inte alls är badväder. Vi var till en stor fyr de har på ön och E var högst uppe i den och spanade ut över utsikten!
Vi har sett några vit/rosa papegojor som är lika vanliga som måsar här och givetvis massor av Quokkas ( blandningen av råtta /Känguru`S) och två äckliga svarta ormar.. Det blir en tur till restaurangen på ön i kväll för en bit mat annars yatzy och internet i kväll. Men tyvärr är vår känsla att ön är väldigt överskattad och rent ut sagt väldigt nergånget här och inte alls lika fin och fantastiskt som det står i varje tidning eller informationsblad. Men hoppas på mer sol i morgon så vi ska bada, sola och E kan snorkla!


Quokkas!



ROTTNEST ISLAND!

I dag har vi kört mot Perth och Fremantle där vi lämnade tillbaka bilen i eftermiddag. Det blev 173 mil i bilen denna roadtrip sedan i söndags. Vi dumpade våra resväskor hos Tomas och tog sedan en färja från hamnen i Fremantle ut till en ö! Utanför Perth, 30 minuter med färja ligger Rottnest Island. En ö som är som Koster, en bilfri ö där man går eller cyklar. Vi kom fram i eftermiddags och fick vår stuga... det är ett liten barrack med sängar och kokvrå.. inget vidare mysigt tyvärr och rätt nergånget.. men vi ska ju bara sova här.. Rottnest Island är känd för alla sina sandstränder, djurliv och snorkelmöjligheter. Det är massor av jätte små känguru`s här på ön, de heter " Quokkas" och är en blandning mellan en råtta och en känguru.. de är helt tama och de är överallt här på Rottnest.. de ser ut som stora råttor blandat med en liten känguru så de ser rätt roliga ut.. vi satt utanför stugan förut när vi kom och de kom ända fram till dörren.. lite läskiga tycker jag nog att de verkar men helt ofarliga och tama. Annars är ön cirka 2 mil lång och en mil bred så vi ska cykla runt här några dagar nu och se denna ö och sola och bada!Ingen tv och det finns inte mycket i stugan direkt så om kvällarna får det bli Yatzy och kortspel och ett trögt internet.. semester!

Massor av sand och massor av stenar!

I dag lämnade vi Geraldton och åkte söderut längst kusten och havet. Första seevärdheten var massor av Sanddynor! Mitt bland naturen och all grönska var det massa sand och häftiga sanddynor som E var tvungen att springa upp på och glida ner.. och jag satte mig i sanden på de enorma sanddynorna! Häftigt!
Sen kom vi till " Pinnacle dessert" en seevärdhet som var större än vi kunnat tro! En "bilsafari" tur på 4 km var det bland massor av stenar som naturen format i en öken av sand! Så otroligt häftigt och det var oändligt med stenar! Så det blev mycket sand och stenar i dag och i dag är det varmt. 40 GRADER när vi började köra i morse men de blev lite svalare ju längre söderut vi kom.. Det blev ca 30 mil i dag också och TACK för AC i bilen! nu har vi nått målet för i kväll. Kuststaden eller hålan.. Lancelin. Vi bor nu en natt på " Lancelin beach hotell" Så ett dopp i havet blev det när vi kom fram i eftermiddags och en middag på hotellet i kväll, finns inte mycket mer att se o göra här! Vi ska se Stockholm- Båstad nu med Peter Magnusson, tacka vet vi internet så vi kan se svensk tv!
E tar sin SISTA snus i kväll och han har än så läänge " sugit" på den tre timmar...
I morgon åker vi mot Perth/ Fremantle igen och lämnar bilen och avslutar vår roadtrip, Mot nya äventyr i morgon eftermiddag med båt till en ö...




"Det naturliga fönstret", mäktiga klippor och ännu mer FLUGOR!

I dag lämnade vi hotellet och åkte till Kalbarris "national park". Vägen in i själva parken var 35 km lång och vägen var "skumpig" och bara öken sand så hastigheten var ca 40 km i timmen så det tog ett bra tag och att köra fast där hade inte varit kul alltså.. i dag har det varit 37 grader varmt, ökensand och massa flugor som är överallt!! Men till slut kom vi fram till dagens seevärdhet och det mäktigaste! " Det naturliga fönstret" Bergklippor som formats som ett stort fönster och utsikt över berg och dalar! Det var så mäktigt och fint, MEN flugorna här är så jobbiga! Alltså det är över 100 flugor överallt på en så fort man går ut ur bilen! Men vi bet i hop trots flugorna och värmen och tog några fantastiska kort i dag! ( kommer mera på bilddagboken)
Sen åkte vi vidare till Kalbarris klippor och " Island Rock" så mäktigt berg ute i vattnet som havet format! Så enormt mäktiga klippor och fin utsikt det finns alltså!! Trots flugorna var detta en dag fullt av mäktiga intryck och enorma utsikter och platser!! 
Nu är vi i en ny stad, Geraldton, ytterligare en liten kuststad och det blev 20 mil i bilen i dag för att komma hit, och nu bor vi på Best Western hotell för en natt och det var skönt att simma i poolen när vi kom fram efter denna dag med värme och flugor uppe i bergen! E har två "snusar" kvar nu.... får se hur detta kommer gå..


" Det naturliga fönstret" Sååå MÄKTIG utsikt!!!

Här sitter jag i det naturliga fönstret!

E`s rygg - Detta är några av de flugor vi hade på oss hela tiden så fort vi gick ur bilen! Det jobbigaste var när de skulle in i näsa, öron och munnen.. Snacka om att vi fick vifta och springa i bland...


Roadtrip, böjda träd och snö...

Roadtrip: I dag har vi suttit i bilen som vi hyrt mestadels från 8-16 då vi kört 70mil uppåt längst kusten! Tur med AC i bilen som sagt och bilen, en grön "Holden barina" fast Opel på svenska =) är helt okej att åka i så det har gått bra. E har snus abstinens så han har haft en pappersnäsduk bit under läppen hela dagen när han kört.. ska tydligen vara bra istället för snusen... hm vet inte om det funkar men han blev lugn...
På vägen har vi stannat till och kollat in alla träd här som är böjda! Tydligen har vinden format dem så de är böjda, ser väldigt roligt ut faktiskt! Vi stannade till vid en sjö som kallas PINK LAKE! Japp, sjön är ROSA!!! När rätt ljus ligger på är sjön rosa... det har någonting med allt salt att göra som finns i sjön som gör att det i vissa ljus blir rosa vatten! På grund av torkan nu var det inte lika mycket vatten som vanligt i sjön men en nyans av rosa kunde vi allt se.. rätt coolt faktiskt! Saltet såg ut som massa snö...!! ( Bilder finns på resdagboken)

Nu är vi i Kalbarri, en kuststad med världens jobbigaste flugor som hela tiden ska vara i ansiktet!!! Här är det ännu varmare än Perth... 36 grader när vi kom vid 16 tiden till Hotellet...så gissa om det var gött att det fanns pool här! Det finns även en bubbelpool så där låg vi ett bra tag! Annars är inte Kalbarri så stort, plus att det är söndag och allt stängt, så det blev en promenad ner till en pub där vi fick mat och dryck nu i kväll, men flugorna är för hemska!!


Ett BÖJT träd!

Båtfestival, solnedgång och sista natten i Fremantle!

I dag åkte vi på båtfestival i Hillary boat harbour och vilka båtar då!!! E var helt lyrisk och efter man betalt inträde fick man gå ombord på alla stora båtarna som låg i hamnen, enda kravet var att ta av sig skorna! Så E gick ombord på varje båt och det var många båtar, tog kort på honom när han provsatt de stora båtarna.( kommer snart finnas på resdagboken)  Jag var givetvis också tvungen att gå ombord på båtarna och gissa om de var stora! Enupplevelse! =) En båt hade fyra badrum och fyra sovrum och båten var större än vår gamla lägenhet typ! Det blev massa båtar och en lunch i hamnen. Sen blev det ett dopp i havet på väg tillbaka till Fremantle. Vi stannade även och kollade in den fantastiska solnedgången! När solen går ner i havet i horisonten.. så fint!
E har de jobbigt med snusen nu när han kör bil och tar en snus om dagen...
I kväll blev det kex, ostar, ett glas vin och en öl på vår balkong, vi packar värskorna i kväll och i morgon tidigt lämnar vi Fremantle för en roadtrip norrut längst kusten! Vi har det rätt gött! 

 
Havet, solen och fartygen i horisonten..

Trevlig helg!




SVENSKTGODIS!!!

I dag började vi dagen med en fika på stan, det är allt bra mysigt och bara sitta och fika med en färskpressad Juice eller i E:s fall en Kaffe latte, så det gjorde vi i dag på förmiddagen! Sen gick vi och hämtade ut vår hyrbil!
Vi ska hyra bil några dagar nu och på söndag morgon drar vi på Roadtrip igen!
Vi har varit och kollad några Shopping ställen i dag fast det är inget direkt att shoppa här alltså, eftersom det är höst här så är det bara höstkläder i affärerna nu och det är inget billigt heller så vi väntar till BALI och KINA med shoppingen!!! Vi åkte även en sväng till IKEA.... okej, vi har snart varit här TVÅ månader och vi längtade efter SVENSKT GODIS idag !! Så ikea är bra i bland alltså! Nu har vi ätit en god middag och tagit en glas vin, Trevlig helg på er! 
  En god färskpressad Juice!  
Vår hyrbil vi ska ha några dagar!

SVENSKT GODIS ÄR DET BÄSTA!


RSS 2.0