Det är så mysigt med alla ljusslingor i fönster och på balkonger!

Denna ljusslinga och "dutt" med ljus pryder vår härliga balkong..!

Kallt och ruggigt!!

Denna helgen är det kallt och ruggigt och riktig bitig kyla.. jag sitter med kofta, varma sockor på hela helgen när jag är inomhus... dricker varm glögg och tänder många värmeljus..

Denna helgen spenderas i Oslo då E ska på en bilshow på lördagen med kollegor och sedan personalfest på kvällen med middag. Så jag tog tåget till Oslo på fredagen så vi hinner med massa mys och soft i helgen ändå, söndagen blir det skyltsöndag och första advents mys i stan med en värmande middag! 
Kalla dagar och kalla nätter får oss att längta och längta ännu mer till värmen och vår resa!


Härlig bild att längta till!


bilarna....

Min bil klarade inte bilbesiktningen då... så det blir till att greja med bilen IGEN... och E har också (sina) bilar som måste fixas och säljas.. Så jag hoppas så att vi blir av med dem innan vi ska resa i väg!
E har ansökt om Internationellt körkort nu, ( tar några veckor att få) så han kan få köra bil i Australien, Men jag tar hellre bussen än kör på fel sida!! el köra i Thailand, det känns som ren livsfara.. så jag kommer inte fixa sånt körkort!
Annars, förutom bilar och Maneter så känns det bra, det går framåt med allt fix inför flytt och resa!

Dödsmaneterna!!!

Vi ska åka till Australien i februari och vi ska även resa vidare till Thailand är vår tanke.. ok, ska man våga bada i havet överhuvudtaget eller? - Man dör inom 10 minuter! så står det i tidningen, om man bränner sig på maneterna som typ är genomskinliga.. KUBMANETER, finns mest i Australien och Thailand.. hm... va läskigt, jag får helt enkelt be E hjälpa mig att blåsa upp en liten köpt pool och ställa den på stranden!! =) För bada det måste vi ju göra i värmen...så jag får väl leta upp närmaste pool, för dödsmaneterna vill jag INTE möta eller stöta på! läskigt....

Längtar...

Jag längtar efter sol, blå himmel, hav och värme!!!

En djungel av försäkringar!!

Jag har ringt , jag har pratat, jag har frågat och jag har förklarat!! Det är en djungel av försäkringsbolag och reseförsäkringar och priset blir bara högre och högre!! Jag ska skriva mig hos min mamma i feb, på hennes adress men hennes hemförsäkringsbolag va ju bara så otrevliga och dyra!! Ett annat försäkringsbolag med reseförsäkringar då som jag blev tipsad om att ALLA har som reser, visst det var bra och fanns både som "smart" och "backup" men det var dyrt, nästan 5000 kr för det bästa, oki.. nästan som biljetten till Australien liksom... hm.. men ringde mitt nuvarande bolag till slut då jag är student.. där är de trevliga, hjälpsamma och billigare!! Nu har jag nog hittat rätt och bestämt bolag.. fick en bra personförsäkring, olycksfall, liv, sjuk... osv och där kunde jag även teckna hemförsäkring, fast hos min mamma som jag kommer "bo" hos när vi reser, alltså ha mina (våra) saker och vara folkbokfört hos. Sen hade de ett reseskydd, alltså reseförsäkring som täcket det jag behöver och måste ha och de var HÄLFTEN så dyra som de andra, så det får det bli!
E har oxå fixat och fått bra försäkring med utökat reseskydd, genom sina föräldrars hemförsäkring, som är bra för honom, så det gick enkelt för honom, så det var ju bra för " allt ordnar sig " enligt min kära sambo, och ja... det kanske är så...
Ok, nu när det är klart.. ja då återstår packningen... och BOKA biljetten då! Spännande!

Här ska jag ligga och sola om några månader....ii några månader!!!

Många fina, fantastiska och härliga sandstränder har jag sett och legat och solat på! Men här på denna strand ska jag ligga och sola på, Så länge att det inte går att sola mer, =) För det är nära denna strand vi förhoppningsvis ska hitta ett boende ett tag framöver!

Vad väntar vi på?!

Ja, nu är vårt visum klart! Lägenheten såld och jag tar examen 21 jan, E slutar sitt jobb 28 jan sen flyttar vi ut den sista jan! Så vad väntar vi på? boka resan är det som är kvar, förutom massa fix.. och bilarna måste säljas också.. håller tummarna för bilbesiktning i dag.. sen blir det ut på blocket med "gula faran"!
Så ja, vi ska boka biljetten snart... måste bara få loss lite pengar nu att betala direkt.. sen är det bara att börja längta... till sol och värme! Nu med de sista i skolan och sista arbetet så är vår resa den bästa morot!!

Scarborough beach i Perth!

Detta hotell vore nått att bo på första tiden..!

Australien!

Härlig bild att längta till!

Vi har fått VISUM beviljat!

Nu har vi båda fått mail på att vi båda fått VISUM beviljat och får åka till AUSTRALIEN på ett Working Holiday visa!!
Ett till steg närmare vår resa är klart! Känns bra men ännu långt borta.. en hel del kvar att fixa och göra klart!

Ljusterapi på Hammarö!!

I dag har jag varit på ljusterapi! Kusten heter stället och jag fick sitta i en solstol i sanden! med bikini och shorts och värme och en massa solljus! Handduk och dryck fick man på plats. Alltså under en timme fick jag ligga i solljus och i 28 graders värme och slappna av, det var en annorlunda upplevelse och härligt att känna värmen i ansiktet och få ligga där och få massa solljus.. det kändes bra för kropp och själ och är något jag kan tipsa om, en annorlunda och härlig timme att unna sig en trist regndag eller under en stressig vardag! Men trött blev jag..
www.kustenhammaro.se! Det kan vara värt att unna sig eller sina nära!
Nu längtar jag ännu mer efter solen och värmen på riktigt...!

Den vita snön gör att man längtar till värmen ännu mer!!

När jag tittar ut och ser att det är vitt (snö!?) på backen och på träden längtar jag till värmen och solen ännu mer...
tänk att slippa jackan och känna värmen och solen steka...
Tanken på vår kärlek och att vi ska resa till värmen och massa sol, gör att vi båda klarar av hösten/vintern och allt som ska fixas och klaras av..skola,jobb, packa och flytta, när allt är klart kommer belöningen i form av vår resa!!

Om allt går som det ska flyttar vi hit i februari !


VISUM och Försäkringar och mycket mer!

Det är inte BARA att flytta till värmen och till ett annat land inte! Mycket som ska fixas och göras och framför allt just nu, fixa Visum! Det gjorde vi i går och hoppas på godkänt! Sen är det så viktigt att fixa rätt och bra försäkring!
SEN när visum och försäkring är fixat, jag då är det tid för vaccination framöver nu, två sprutor!
Sen är det biljetten kvar, att beställa en enkel biljett till värmen! Mycket spännande men samtidigt skrämmande!
Min mamma sa: - den största utmaningen bli att packa allt jag ska ha under ett halv år, i EN VÄSKA!
Det är nog sant! Klart jag fattar att det finns affärer där, men vissa saker måste jag ha med, behöver jag ha med och framför allt vissa saker vill jag ha med!

Välkommen till min Blogg!

Jag kommer att skriva om min vardag, tankar och funderingar inför ett nytt äventyr i mitt liv! Sedan när vi väl åkt och börjat vår resa blir det mycket om nya platser,betydligt varmare platser och en vardag långt borta..!

Vi har mycket att göra och fixa!!!

Det har gått fort med allt men det finns mycket kvar att göra, fixa och klara av!
Men vi har sålt vår lägenhet!!! innan ens mäklaren lagt ut den på hemnet, fick 900 000 kr för den!! En fin vinst på 200 000 kr blev det och vi sålde den privat!
sen har E, min kära sambo sagt upp sig på jobbet.. och jag tar examen den 21 januari 2011!I feb ska vi lämna vår kära lägenhet, sen om allt går som det ska... åker vi i februari, på vår låånga resa och äventyr då vi bestämt oss att flytta till värmen ett tag! Spännande men samtidigt skrämmande...MEN, mycket att göra och fixa innan...


Välkommen till min Blogg om min vardag!

Tänkte starta en blogg om min vardag och den blivande resan! Här kommer jag skriva om min vardag och våra planer inför vårt äventyr och resan vi åker på inom några månader.. en resa som kommer bli lång och vårt största äventyr någonsin!!

RSS 2.0