Klocktorn, Koreansk mat och mäktiga skyskrapor!

I dag skippade vi stranden och tog tåget in till stan, Perth. Vi besökte " The Bell Tower", Perths klocktorn med klockor som ringer flera gånger per dag. Klocktornet är 84 meter högt men vi kunde bara gå 6 våningar till 25 meters höjd, men där såg vi ut över staden, skyskraporna och Swan river, den stora floden som går genom Perth. Det var en fin utsikt och skyskraporna är bra mäktiga alltså! Nu var vi ju i Dubai förra året och inget slår det mäktiga som är där överallt men denna stad med skyskraporna är bra häftigt alltså och de nya skyskraporna och höghusen som blandas med gamla kyrkor och byggnader i staden. Vi tog en runda på stan och kollade in staden och vi käkade Koreansk mat i dag till lunch, det var mycket chilli på köttet och väldigt gott!! Vi åkte Catbussen (gratisbuss) runt stan en sväng så vi fick se mycket av stan för att få en uppfattning av Perth stad, när vi ska bo där framöver. Tåget hemåt framåt kvällen och ett besök på pubben. E påpekade i dag att vi snart gått i Shorts i två månader och det är rätt gött alltså! Japp En snus i dag också men det är svårt att inte skaffa andra beroende i stället, jag försöker tipsa om Tuggummi.. bättre för tänderna och hälsan.


Japp man kan gå barfota i storstaden, fråga mig!

Välkommen "Junior" Estvall!

I tisdags fick E en bild på sin mobil, på en liten bebis! Våra vänner Johan och Maritha har äntligen fått sin bebis och det blev en liten pojke! Tisdagen den 29 mars 2011 kom en pojke till Världen! Vi väntar fortfarande på ett namn... Ett stort GRATTIS till er !! Det ska bli så roligt att komma och hälsa på er och er lilla son när vi kommer hem till Karlstad igen! Hoppas på mera bilder från fotografen när ni får tid och ork! Grattis kramar från oss i OZ!



 


Denna karta ligger som grund för vår resa nu, så vi planerar vart vi ska åka framöver...


Vi håller nu på att planera och kolla vilka länder och städer vi kommer att besöka under vår resa innan vi kommer hemåt...

En dag som bara gått..

I dag som vanligt här, varmt, solat och badat! och jag ramlade igen på grund av den kraftiga vågen...AJ..mitt ben gör ont! E har tagit en snus i dag också.. så i dag, en dag som bara gått... Snart åker vi på roadtrip igen några dagar och det ser vi fram emot nu!!

Beachen och en Säl!

I dag är det en helt vanlig HÖST dag här i Fremantle, Perth med 34 grader varmt..hm.. så vi tåg tåget även i dag till beachen. Solat, slappat och badat. Vilka vågor! JAG flög som en vante med vågen och hamnade på rumpan, på stranden, AJ! men det är härligt och bada i havet alltså! När vi låg och solade så var det massa barn som hade simskola i vattnet och plötsligt hör vi massa skrik!!!!! Ok?, Haj el??!!... men nej, en SÄL kommer simmande och börjar hoppa och "showa" framför barnen. Det var roligt att se en säl i vattnet så nära land och till slut stod alla och tittade på sälen som "showade! och simmade bland barnen. Var omöjligt att hinna ta kort på den tyvärr, men de var lite roligt att se en säl liksom! Annars en lugn, vanlig dag här i Oz! E har i dag också bara tagit EN snus.. det är jobbigt för han alltså.. men det ska gå bra säger han...!
En bild på en annan liten säl..


I dag blev det faktiskt Beachen igen!

I dag är det varmt.. så i dag packade vi badväskan och tog tåget två stopp till "Cottesloe beach". Den stranden är större, finare och mycket trevligare att bada än inne i stan, så där låg vi i dag och "pressade".. el ja vi solade som vanligt och badade.Vågorna var enorma i dag fast inte lika höga som på Scarborough beach utan mer att de gick långt upp! Folk blev blöta av vågorna när de låg och solade på stranden och folk fick flytta längre och längre upp på stranden för att undankomma vågorna. Vi låg uppe i gräset och hade det gött!
E har i dag tagit EN snus på hela dagen.. så tror ni han börjar få slut på snusen............! japp..
men han är fortfarande trevlig och som vanligt.. =)

"Tur att det finns Lifeguards på stranden som kollar oss när vågorna är enorma"!


På söndagar i Fremantle går man på bio!

I dag, japp 36 grader varmt... vi tog en promenad till hamnen, kollade folk och drack nått kallt, var ute på en lång pir i hamnen, vilka båtar en del har alltså! Söndagar i Fremantle är verkligen inte som hemma, alla och då menar jag ALLA går ut och käkar mat el pubben och folk går på marknaderna och det är folk överallt. vi käka thailunch i dag, medium sa jag, och herregud vad de brände, ända ner i magen! Men gott var det men var helt svett efter måltiden! Japp sen var det eftermiddag och söndag i värmen, vad gör man då? Jo, man går på bio! I dag såg vi "Hall Pass" med Owen Wilson, den var såå rolig!! Men i den biosallongen var det is kallt... och gissa om det var mycket folk! Japp, vi var 4 stycken i en sal med säkert 150 ( ?) stolar! Aldrig sett så stor biosalong!

 Popcorn i knät och filmen kan börja!

En lördag här i Fremantle betyder marknad!

I dag är inget undantag, det är varmt och det är strålande sol! ja så vad gör vi? jo, vi tar en promenad i värmen i staden! japp, lördag betyder marknad här i Fremantle, så vi var på marknaden nere vid hamnen och gick runt där och kollade på allt! Jag lovar att allt är "made in Kina" så jag börjar längta efter shopping nu alltså...Går ju inte att shoppa här när vi ska vidare och vidare och vidare och länderna bara blir billigare och billigare shopping!
I alla fall, vi gick även till den stora Marknaden som ligger mitt i staden, centrumet där marknaden säljer allt! Vi gick till pubben som ligger mitt i marknaden, alltid underhållning där med bra musikanter, så i dag var det drag där! Sen shoppade jag massa grönsaker, frukter och ägg så här kör vi närproducerat, el ja i samma land i alla fall! men som sagt inte bananerna som bara stiger och stiger i pris..
Annars hemåt framåt kvällen för god middag och slappa framför tv:n, bra film i kväll så det va ju kanon! Ska snart lägga mig, får se om pubben i kvarteret bredvid låter mig sova i natt.. för att inte tala om alla bussar som gasar förbi på gatan! Men så är det att bo i stan. I morgon ska det blir ännu varmare än i dag.. hm.. hösten är här i Australien men inte blir det svalare för det!

Välkommen JULIA!

Fredagen den 18 mars 2011 kom äntligen lilla grynet ut! Det blev en liten tjej som ska heta JULIA! 
Många Grattis kramar till min vän Karin och hennes Tommy! Grattis till er lilla tjej!! Det ska bli roligt att följer er på bloggen
och sedan hälsa på er när jag kommer hem till Karlstad! 

 ( detta är inte Julias hand, bara en internet bild, men den är säkert lika liten som hennes! )


 


En tur in till Perth stad!

I dag tog vi tåget in till Perth stad, det tar ca 20 minuter med tåget in till stora staden. Vi gick runt en stund i stan (trots 34 grader varmt !!! ) och det var nog i dag när vi gick där bland höga byggnader och gator med affärer som vi insåg vad stor staden är, så här ska vi definitivt bo ett tag innan vi lämnar Perth, finns nog mycket att upptäcka i staden. En lunch blev det i stan och en hel del skugga, sen kom Tomas och hämtade upp oss. Vi blev bjudna på middag hos honom i kväll, käkade mat och slappa vid tv:n. Jag är öm i rumpan/svanskotan i dag efter min tur i vattenkanan i går alltså......Annars en vanlig dag i värmen och i Perth!




"Adventure World" Känguru`s, koalabjörnar, vattenrutchkanor och karuseller!

I dag är det 32 grader varmt men vi hade ingen lust att åka till stranden i dag, så vi packade ryggsäcken och hoppade på bussen ( Japp, E åker nu kommunalt ! =) till " Adventure World" som ligger ca 10 min med buss utanför Fremantle. Det är som ett mindre Skara Sommarland, så det var karuseller, ( inte så många som vi trott dock) Vattenland, pooler, vattenrutchkanor, djurpark med "vilda" djur från Australien. Vi såg massa Känguru`s, Kolabjörnar och EMU, fåglar. Det känns som vi måste se Känguru`s alltså när vi är här i Australien så det var kul att se dem och ta massa kort! De låg till en början mest i skuggan men efter en stund blev de nyfikna på oss som stod och tog massa kort och filmade dem, EMU:n va lite läskig när den närmade sig kameran men det var roligt att se djuren på så nära håll! Sedan blev det vattenrutchkanorna, med gula stora gummiringar som vi skulle åka på, ok, jag är inte sååå smidig då (!) och man är ju inte liten längre så satte mig i ringen och svich..........iväg och min rumpa!!! slog i den så det hette duga! AJ!!! Men roligt var det, men åkte den vattenkanan en gång... sen åkte E några snabba vattenrutchkanor! Sen simmade o badade vi i poolen och efter lunchen skulle vi åka karuseller, men de var ju inte så "fett" som vi trodde så E åkte Frittfall, de andra kvittade.. men det var en rolig dag!!
( Mera bilder finns på resdagboken från dagen )


En nyfiken Kängurubebis!


En dag inomhus!

Japp så blev det i dag! Trots 30 grader o stor sol så var vi inne i dag.. jag känner mig hängig, seg, förkyld så ja ville bara ta de lugnt, E har grejar vid datorn och vi har "planerat" lite saker och ställen under vår fortsatta resa... resten får ni se, läsa och följa i bloggen.. sen har vi tvättat och grejat, som sagt det är vardag här också..ok en liten promenad blev det annars slappat,sett tv, film och käkat tacos!

Solat, badat sen struntade vi i det..

I dag har vi varmt, som vanligt så vi har solat och badat och lunchat vid stranden sen struntade vi i det och åkte hem till lägenheten igen, vi blev trötta på sol o bad helt enkelt i dag... men en svacka kommer man upp igen från. så Vi tog en promenad på stan. Köpte med Sushi och öl hem och satt på balkongen! Då mådde vi bra igen!
Köpte Oz Flip flop idag oxå, mina "foppa" börjar gå sönder..


Solat och badat!

I dag blev det stranden och sol och bad igen! Vi låg på "South beach" brevid hamnen och solade, slappade och badade. I dag är det 32 grader igen, så nej, värmen sjunker inte än tydligen.. Vi har sedan suttit länge på "vår" balkong och tittat ut över husen, hamnen och havet. Vi bor rätt bra nu med nära till allt, så efter middagen som E står och lagar nu så ska vi ta en promenad ut på en lång pir här vid hamnen och strosa runt, har det rätt gött.

( Måste bara berätta en sak, ok, vi är i Australien och här har de massa frukt o grönsaker som de odlar här, vindruvor, tomater mm och bananer, blev sugen på banan häromdagen och kollade i affären i går efter bananer, OK?! 75 KRONOR PER KG!!!!!?!!! Tydligen pågrund av torkan och värmen här så går bananindustrin dåligt, så de ska tydlien bara stiga i pris, så NEJ jag ska inte köpa bananer! )


Utsikt från vår balkong, helt ok faktiskt!

Huset där vi bor!

South Beach där vi solar o badar!


Ny lägenhet med utsikt över hamnen och havet!

I morse lämnade vi ettan med altanen och tog våra väskor och knallade.. hemlösa.. satt i en park ett tag under en palm sen gick vi till ett cafe, vi checkade ut kl 10.00 och fick inte checka in förrän kl 14.00 i den andra lägenheten, så vi satt på cafèt en bra stund då med våra väskor. Sen fick vi äntligen komma in i nya lägenheten. En tvåa i ett höghus med balkong och utsikt över hamnen och havet. Så helt ok lägenhet, här ska vi nu bo två veckor. Detta är ännu mer centralt i Fremantle och vi har nära till allt, bor typ mellan hamnen och centrum. Vi var på marknaden en sväng och köpte frukt, handlade massa mat på affären och sen packat upp våra saker.
Tomas kom förbi en sväng på eftermiddagen och vi satte oss på en pub i närheten en stund.
E och jag käka tapas i kväll, de var gott men rätterna kom inte in samtidigt?, utan först en skål med starka korvar, sen en skål med potatis, sen kycklingen.. konstigt med rätt gott.. Det är svalare i dag här, de har varit knappt 27 grader (!) så Svensk sommar.. så värmen kanske sjunker nu..

Fremantles älsta byggnad och fartygsmuseum

I dag blåste det härligt så trots värme och solen gick vi ner på stan. Massa marknander här på lördagar och massa folk för en gång skull! Vi strosade runt stan och gick sedan till Fremantles älsta Byggnad, "The Round house" en gammal borg som man högst uppe på såg över Fremantle och hamnen. Sen gick vi till "Western Australian Martime Museum" Ett stort museum med fartyg, båtar, sjögrejer och en ubåt! Det var intressant!
Sen satte vi oss vid havet och käka lite kall kasslersallad som E gjorde för att ta med, gott!
Sen gick vi på festival! Det är en "Chillifestival" här nu lör-sön i Fremantle i parken mitt i stan typ, massa provsmakar stånd, öltält, musik och som sagt Chilli mat och såser.. jag provade en del, en sås tog ja rätt mycket av, på ett litet kex och in i munnen!......... HERREGUD!!! jag trodde min tunga skulle brännas sönder och samman! Spelade ingen roll om jag drack dricka el åt annat, det brände!!!!!! Så ja. det var en Chillifestival det! Men det var folk överallt och skön, avslappnande stämning. Efter en dag på stan gick vi "hemåt" Ett glas vin på balkongen och god middag. I kväll packar vi väskorna igen... i morgon klockan 10.00 lämnar vi denna etta med altanen! Vi ska bo närmare hamnen i en tvåa nu två veckor.
 

Examenshögtidscermoni 19 mars 2011!

I dag har jag min andra Examenshögtidscermoni på Universitetet då mitt namn skulle läsas upp i aulan och jag skulle få en gåva från Universitetet. MEN jag är ju inte där! Så här sitter jag nu i Australien på "vår" altan med ett glas vin i handen och solen har nyss gått ner och skålar för mig själv, att jag nu är Färdig utbildad och färdig examinerad Förskollärare, ( Mitt examensbevis har kommit för några veckor sedan till mammas postlåda) Så Grattis Frida till Examen igen!!

Marknad och bio så där på eftermiddagen!

I dag trotsade vi värmen igen, 30 grader.. vi tog en promenad till marknadshallarna som ligger mitt i staden. Marknaden är öppen fre-sön och där fanns allt! Vi strosade runt och tittade på allt, det roliga är att allt står det "made in Kina" i eller på så gissa om det är roligare och BILLIGARE att shoppa när vi kommer dit! Mitt i marknaden låg en pub där vi satt en stund. Sen gick vi runt och så köpte vi färska grönsaker, ägg och massa härliga frukter. Mmm, fick även provsmaka allt så det var gott! Sen gick vi förbi "Cinema" så varför inte liksom, i linne, shorts och badskor gick vi på bio klockan 16 en eftermiddag i värmen. Det blev massa popcorn och den nya filmen " Limitless" med Bradley Cooper, den var konon bra! Satt till och med och frös inne på bion,så skönt och komma UT och värma sig efteråt. =)I kväll har vi suttit på "vår" altan med gott vin och ätit god mat!

Prison Break på riktigt!

I dag trotsade vi 30 graders varmt och gick till "Fremantle Prison" Ett stort gammalt fängelse som ligger mitt i staden här och ca 200 meter från där vi bor nu. Vi fick en guidad runddtur genom fängelset och dess historia. Det var verkligen Prison Break på riktigt. Jag som varit på ett fängelse och gjort praktik har ju lite att jämföra med men E har mera sett på Prison Break på tv och det såg typ ut så, Riktigt stort, gammalt och massa små celler och rastgårdar och tunnlar. Det var riktigt intressant att gå runt där och helt klart seevärt! Sen gick vi runt på stan en stund, kollade in gamla byggnader och kyrkor, Fremantle är en fin gammal hamnstad. Sen satte vi oss på pubben och kollade folk. I kväll var vi och åt en fantastiskt god middag på stan.

Fremantle Prison


En skit dag! och "catbussarna" is the shit!

I dag är det varmt!! 35 grader och vi gick till stranden! Det tog 40 minuter och i denna värmen var det jobbigt!! Så vi solade och badade vid " South beach " i stan men det blev skuggan rätt snabbt faktiskt.. det är härligt med sol och värme men när det som sagt blivit en vardag här så är 30-35 plus grader hela tiden jobbigt!! I dag är en SKIT dag enligt E, eftersom hans HV gick och tokförlorade och är nu ute! Plus att snusen är ju typ slut nu.. någon dosa kvar... Jag känner mig seg, off och i dag lite trött på värmen.. sen är det tråkigt ibland med tidskillnaden alltså! När mina vänner sitter på msn el skypar så sover jag och nästan går upp igen.. så på helgerna får ni allt sitta vid datorn på förmiddagarna så vi kan prata! Börjar jag längta hem? hm.. ja har ingen hem.. men saknar att PRATA med vissa runt mig ja... och just i dag är jag trött på värmen.. känns som jag håller på att bli sjuk.. inte kul i denna värme då.. EN bra sak i dag är "CATbussarna!" det är gratis bussar som går runt här i Fremantle som vi upptäckte i dag och gissa om det var uppskattat när vi har långt till lägenheten från stranden i denna värme!

Att försöka göra annat än sola och bada i värmen...

I dag åkte vi tillbaka till Scarborough med bilen och lämna tillbaka den. Sen var det bara är knalla till bussen.. vi fick ta buss till Perth, typ 45 minuter, tur de har AC, sen tåg från Perthstad ut till Fremantle 30 minuter oxå AC.. sen gick vi till hamnen och käka lunch. Efter det badade vi i havet, fast det var en liten strand i hamnen typ. Vi bor alltså centralt nu i stan men en bra bit till stranden, "South beach", så i dag valde vi att bada i havet vid hamnen, okej, men i morgon ska vi knalla ner till stranden, tar väl en ca30 minuter säkert.. så i denna värme känns det så där. Klockan är 20.42 och det är 32 grader varmt!! Så vi är verkligen tillbaka till Värmen här i Perth. Så det får gärna sjunka lite nu alltså. vi gillar att sola o bada men nu när det är vardag här så kan det vara skönt och "leva" lite också och kunna göra annat än sola och bada i värmen som sagt.. Så vi trotsade lite i dag när vi gjorde annat än låg o pressade i värmen. På väg hemåt från stan så hittade vi et "utomhusbadhus" ok, det var väl mer simskolor, massa barn och träningsimmare där, men vi betalade oss in och simmade o badade i poolerna en stund. rätt gött fast lite skillnad från att bada i pool vid ett hotell och bada i pool på ett badhus men vi smälte in bland alla barn, träningssimmare och simskolorna där! =) eller inte!  

 

Här i detta hus bor vi denna vecka i en etta på botten plan med altan!  Den som äger denna lägenhet gillar tydligen färgen GRÖN!  

En grön etta och Pingu på riktigt!

I dag åkte vi längst kusten från Busselton och vi stannade för lunch i kuststaden " Mandurah" och sedan en fika i staden " Rockingham", där åkte vi ut till en liten ö, "Penguin Island". Vi åkte en färja/båt till en ö med massa Pingviner och Pelikaner. De stora Pelikanerna såg vi på ön och ute i vattnet men de var svåra att få med på kort men några små pingviner såg vi! Så Hanna, I dag har faster sett riktiga Pingu`s!!
De var så små och de gick omkring och simmade omkring i en damm, de stora pingvinerna såg vi längre ut på ön på bergen. Det var roligt att se massa Pingu`s gå omkring!

Vi kom i eftermiddag till Fremantle, förorten till Perth och vi har "flyttat" in i en etta här nu för en vecka. Denna lägenhet är GRÖN! Alla väggarna är gröna men helt ok lägenhet, stor etta med en stor altan och nära till stan, centrum och lite mer liv och rörelse. Det är varmt här!! Vi har ju nästan haft tröja nu några dagar under vår roadtrip men här är det som när vi lämna Perth för två veckor sedan, 34 plus ca och 29 på kvällarna.Men det är Höst här nu som sagt så temperaturen sjunker sakta men säkert här nu..Blev middag på pubben i kväll, det är skönt och ha nära till stan där det händer lite mer än på det tomma resort hotellet vi bott på en vecka.


Här är alla små pingvinerna!



Pingvinerna var ute på promenad!

Denna söta lilla bebis Pingu fick följa med oss i från ön!

 


En slappar dag vid poolen en sista gång här I Busselton!

I dag har vi slappat vid poolen, solat och simmar en sista dag, I morgon packar vi bilen igen och åker tillbaka mot Perth! Vi har fått en lägenhet i Fremantle, en förort till Perth som vi ska bo i en vecka nu. så i kväll efter en god middag på hotellet packar vi väskorna igen och i morgon avslutar vi vår roadtrip. 

Skickar massa tankar och värme till min kära moster Mia och familj som förlorat en nära anhörig. Tänker på er!!

Ett gott vin och massa Choklad!

 
på vingården "Knotting Hill"med massor av vindruvsodlingar i bakgrunden och ett inköpt gott vin under armen i det rosa pappret!

Massa God Choklad att smaka på!!


Vin, vin, vin, sprit, öl och nytt namn!

I dag har vi varit på en heldagsutflykt " Winery och Brewery Tour"! Klockan 10 kom bussen och hämtade upp oss med Guiden Jeff och sammanlagt var vi 15 stycken under dagen. Vi åkte till Margaret River där det ligger massa vingårdar och provsmaktningsställen. Första stoppet- Driftwood, där vi fick smaka på 8 vita och röda viner och ett portvin. Andra stoppet- Moss Brothers, där fick vi smaka på 7 vita och röda viner och två dessert viner. Tredje stoppet- Knotting Hill, där vi fick smaka 10 olika vita och röda viner. Där fick vi även lunch som ingick i priset och det var lokala rätter ifrån Australien, Vi smakade KÄNGURU! Eller ja, E åt det och jag smakade liite.. men det smakade som en torrare rostbiff tyckte E. Jag smakade men uppfattade inte smaken, skum känsla bara.
E smakade även på en LARV! urch!! Men Knotting Hill var ett fint stort ställe som låg vid vattnet och de skulle annordna bröllop där i eftermiddag. Efter lunchen åkte vi vidare till Fjärde stoppet - Likörfabriken. Där smakade vi på 6 olika snappsar med olika sorters likör. E fastnade för Macadamia Likören som han köpte med. Han har fått "dille" på såna nötter! Nästa stopp var på en ostfabrik, smakade några ostar och köpte med en god vitlöksost Sedan kom vi till " A World of Chocolate" Choklad fabriken med massa god choklad att provsmaka!! Vi avslutade dagen med ett stopp på "ÖLbryggeriet" Där vi fick smaka på 6 olika öl, från ljus till mörk. Jag fastnade för en ljus och E för en mörköl! Så i dag har vi alltså smakat massa vin, sprit och öl och det var en trevlig heldagstur med suverän och rolig Guide och trevliga människor! Nu är vi tillbaka på hotellet och klockan är runt halv 7, lagomt sega så nu blir det en simtur i inomhuspoolen!
Just det jag fick ett nytt namn i dag! Guiden skrev små namnlappar vi hade på oss för att alla skulle veta allas namn, när jag sa mitt namn skrev han, FREDDA, så det heter jag numera! =)


En låång brygga!!!

I dag har vi varit in till stan och kollat äffärer, hamnen och allt i Busselton typ, det är som Karlstad typ så det var snabbt gjort. Här i denna kuststad har de en låång brygga! " busselton Jetty" som är 1,84 km lång. Så den gick vi ut på idag, rakt ut över havet. Det var lite överskattat från alla kartor och reklamblad vi läst om bryggan men helt klart värt att gå på. Det blåste på bra längst ut alltså! Sen när vi tog en fika inne på land igen såg vi en Delfin som kom simmande under bryggan! De är tydligen vanligt att se dem här nära land.
Sen har vi käkat god kina mat på ett kina place och ett besök på pubben.

Nu när vi kom hem till hotellet hörde vi på nyheterna och även internet om jordbävningen och Tsunamivågor i Japan! Den kommer inte nå oss i Australien säger de på nyheterna och E:s kompis Martin mår bra som bor i Tokyo!! Men vi som tänkte resa dit till Japan innan vår resa tar slut..... känns tveksamt nu alltså.. inte förrän i juli tänkte vi oss dit men ändå... får se.... Men hoppas på inga mer jordbävningar eller hemska Tsunamivågor till de länderna vi tänker besöka under vår resa!!

Slappar dag vid poolen igen!


I dag har vi slappat, solat, läst och simmat i poolen. Det är ju " Off season" här då det är höst i Australien nu så inte mycket folk här alltså. Helt själva vid poolen är inte fel! Vi har det bra här vid poolen i Busselton!

Slapp dag vid poolen!

I dag har vi slappat vid poolen, solat, simmat och läst bok.. Det är närmare 30 grader här och klarblå himmel så i dag har vi haft en slappar dag! Var inne i stan en sväng i kväll och köpte med tacos take away, detta verkar vara en lugn liten stad nära havet. I natt för exakt en månad sen kom vi hit, till OZ, till Perth! En månad klar och många månader kvar!!

Några bilder från våra dagar!

 
Här är jag framför den "naturliga bron" längst Albanys kust, berget som formats som en bro över havet och bergen. Mäktigt o högt var det!!

Havet, stranden och grönskan längst Albanys kust.

Här går jag på hängbron längst "Tree top Walk" åh ja, det var svajigt ett tag där när allt gungade när jag gick.. men högt var det och mäktigt!

En sån här lampa/takkrona vill jag ha!! Denna satt på vingården vi besökte i dag, så cool och fin ju!

Mera bilder kommer på resdagboken från våra dagar på roadtrippen!


Nu är vi tillbaka på Västkusten!!

I dag lämnade vi lilla samhället Augusta och åkte återigen genom de lummiga skogsvägarna och stannade till vid en grotta! Mellan Augusta och Basselton finns det massor av grottor så vi stannade vid "Lake Cave", en grotta som låg 62 meter ner under jorden och det var 300 trappsteg att gå ner i den.. jag valde att inte följa med då de informerade om att det var mörkt och trångt och jag med min "klastrofobi känsla" skulle inte ha pallat det.. så E gick ner och det var en guidetur på en timme och det vara en mäktig upplevelse tyckte han med massa "tappar" i berget, som var från 18 ton ner till 10 gram i alla dess former och skepnader.  Mörkt med små lampr som lyste upp grottan och små smala gångar att gå runt och det blev några bra kort men mörkret gjorde sitt. E var bra trött när han kom upp igen efter de 300 trappstegen.. ! Många vingårdar och vinodlingar längst vägen såg vi även i dag och vi stannade till på en vingård, men på grund av att E körde så testade vi bara en lokal öl som var gjord i närheten, det var så fint där med massa grönska, vindruvsodlingar och rosenbuskar! sen åkte vi vidare norrut längst västkusten och mot vårt mål, staden Busselton.
Vi har i eftermiddag checkat in på " Bayview Geographe resort" Det är ett hotell resort som ligger precis vid havet, vi har 50 meter till stranden och havet, vi har en inomhus pool och en utomhus pool, tennisbanor, minigolf, massa aktiviteter och äntligen några solstolar vid poolen! Så här ska vi bo en vecka nu och här är det varmt igen. I morgon skulle det bli 33 grader så nu blir det sola, bada och slappa några dagar igen!
Vi har det som sagt rätt gött!

Promenad bland trätopparna!!!!!

I morse packade vi bilen och åkte västerut, vi kom till ett samhälle som heter Walpole där träden och naturen liknade självaste Robin Hoods "Shervoodskogen"! Vi åkte till ett ställe som heter " Tree top walk",där man kunde går bland trätopparna! En ramp/hängbro från marken ändå upp till trätopparna och trädkronorna!! Som högst var det hela 45 meter upp i luften!! Både jag och E var rätt spak, särskilt som hela bron/rampen gungade när man gick längst den.. !!!! Men en fantastisk upplevelse och verkligen en promenad upp i det blå att gå så högt upp, bland trädkronorna! Sen när vi kom till marken igen.. man gick liksom runt en slinga på hängbron, så kom vi till en gångstig mellan helt otroligt stora, höga och tjocka gamla träd! En spännande förmiddag bland mäktiga träd i en grön " lummig" skog! Mycket grönska, kor och får längst vägen överallt här. Sedan åkte vi vidare mot staden Augusta. Det blev några timmar i bil och ca 35-40 mil idag, vägen var bara RAK! men längst vägen kunde man se massa vingårdar, vindruvsodlingar, honung och ostgårdar. Vi stannade till på en gård där de tillverkade olika sorters Toffee kola, Fri provsmakning och åh så gott, köpte med lite färdkost!
När vi kom fram till staden Augusta visade det sig vara en håla.. ett liiten samhälle. Men Augusta är så långt sydväst man kan komma i hela Australien! Vi åkte längst ut till en udde, "Cape Leeuwin" där en stor fyr förenar två hav- Indiska Oceanen och Södra Oceanen, det var häftigt att se! Vi checkade i kväll in på "Augusta Hotel" och ska stanna här en natt. En middag och ett parti biljard blev det i kväll, finns inte så mycket mer att göra här =)
I morgon beger vi oss vidare mot staden Basselton.

En slappar dag!

I dag var det återigen mulet här så i dag åkte vi till Albanys musèum och kikade lite, fick även gå ombord på ett stort skepp som låg på land som seglade mellan Sidney och Albany förr tiden och man fick en rundvandring på båten och alla dess våningar och vrån. E gillade båten/skeppet och att det fortfarande gick att styra rodret så gissa vart E stod. Nu har vi varit kulturella och sett allt som går att se i denna lilla stad tror jag!
Sen åkte vi till ett tvätteri, tvätta kläder är ju ett måste även här! Annars en slappar dag, Vi tog en middag på motellets restaurang i kväll, inge vidare lyx men gott var det. I kväll packar vi väskorna igen och i morgon åkte vi vidare.. mot Port Augusta, en annan stad längst kusten!

En dag på stan och "bring your own" !

I dag var det mulet här i Albany och svalare så vi bestämde oss för att kolla in staden. Vi tog en promenad in till själva "city" vilket tog en halvtimme och gick runt på stan, kollade affärer och gamla byggnader. Var även in i en gammal fin kyrka och tände ljus. Staden är inte så stor som vi trodde och vi gjorde hela staden i dag, kollade alla ställen som fanns typ, staden visade sig vara mindre än Karlstad så nu känns det som vi sett stan!
I kväll åkte vi in till stan och käka på en restaurang. Det kom in ett par som sätter sig vid ett bord och tittade i menyn, helt plötsligt tar killen fram två vinflaskor och ställer på bordet!? oki, här är det tydligen så att man tar med sig vinet själv! Sen kom mer och mer folk in som gjorde samma sak, drog fram vinflaskor, öl och skumpa! Coolt tycker jag! " Bring your own"! Det tycker jag ska finnas i Sverige ! Fatta då kan till och med jag dricka vin på restaurang! =) Som tycker dels det är skandal dyrt med ett glas vin ute och som typ bara dricker ett sorts vin, ja då kunde ju jag ta med mitt "by the river" vin jämt! =) Nej, sånt ställe skulle man öppna hemma! Tycker det var så coolt och se alla som kom in med flaskan under armen eller i handväskan (!) och drog fram och ställde upp på borden, helt naturligt liksom!

Kanoner, Stora valar och massa trappsteg!

I dag packade vi bilen, lämnade stugan och åkte upp i bergen. Vårt första stopp var på "Princess Royal Fortness" Ett gammalt militär fort. E var imponerad och provsatt de olika kanonerna som skön ner flygplan under kriget, sen var det många kanoner, patroner och militär och krigs muséum så vi gick runt där ett tag. På vägen såg vi även ett monoment, en staty som stod högst uppe på berget och där man såg ut över hela staden Albany. Vi åkte vidare till " " Whale World", Australiens enda valmuséum. Där fick vi gå en rundtur och se hur och höra hur man fiskade valar förr i tiden, hur de fångade dem,"flodde" dem och även bilder och skelett på valarna. Ett skelett var från en val som var 27 meter lång!!, det var även en val som vägde lika mycket som 30(!) Elefanter! Sen fick vi se en valfilm och även en 3d film och valarna i havet. E var även inne och såg en HAJfilm men den skippade jag..
Efter en lunch vid havet åkte vi vidare upp i bergen och såg otroliga utsikter, berg, klippor och det enorma havet. På ett ställe var det en låång trappa, med massa trappsteg, 200! tro mig jag räknade dem! trappan gick ända ner till en öde stand med stora vågor som slog mot klipporna. I dag har det varit väldigt varmt även här så AC i bilen är ett måste alltså! Vi har checkat in på " ACE INN", ett motell här i Albany nu och vi har ätit Kina takeaway food!!
Internet är inte så snabbt här som sagt så bilder kommer på resdagboken. Men i dag har det blivit mycket kultur, djur och naturupplevelser!

I dag har vi gått längst stranden och blåste nästan bort!

Här i Albany är det svenska sommar värme så vi tänkte att vi inte behövde smörja oss nått, utan efter frukosten gick vi ner till stranden och började gå längst stranden. Inga människor som badade eller solade någonstans på den långa 5 km stranden. Så ok, vi började gå och vi gick.. vi mötte någon som var ute med hunden typ annars tomt. De blåste men ändå varmt ( inte den hetta som i Scarborough men shorts och t-shirt) vi gick hela stranden längst vatten brynet och sedan tog vi en dricka när vi kom till ett cafe där stranden tog slut. Vi gick sedan tillbaka, så ca 1 mil barfota i solen blev det.. tror ni inte vi brände oss ändå då.. ja ja sen tog vi bilen till "stan" och åt lunch. Själva staden Albany är inget speciellt förutom en stad vilken som helst men det finns några seevärdheter runt omkring här. Vi begav oss ut på en halv ö utanför staden där klipporna och bergen var enorma. De påminde mycket om Skottland med gröna höga bergsområden och klippor. Häftig utsikt och vilka enorma klippor! Vi var ut till ett ställe där klipporna hade formats till en "naturlig bro" det var mäktigt och högt över havet. (Bilder kommer på resdagboken när de går snabbare att laddda upp dem.. ) Det blåste jätte mycket uppe på bergen och klipporna så trodde nästan vi skulle blåsa bort ett tag!
I morgon ska vi checka ut från vår lilla stuga och åka till andra sidan av staden Albany och ta in på ett motell några nätter, då blir det mer av staden Albany.

Nu är vi på sydkusten!

I morse lämnade vi lägenheten, Scarborough och Perth och satte oss i bilen. Vi åkte söderut, ca 45 mil ner till staden Albany. Här är det "bara" 25 grader på dagtid och när vi kom fram i em var det ca 20 grader så här är det mer som Svensk sommar och det blåser så i dag var första gången på tre veckor som vi frös lite.. men det är behaglig temperatur här. Vi checkade in på "Havana Villas" En stugby! Så nu ska vi bo i en liten stuga precis vid havet i två nätter lite utanför Albany. Stugan är fullt möblerad och helt ok faktiskt. Bilder kommer när vi fått bättre internet teckning, de går långsamt här.. men var det kan skilja, ca 5 timmar i bil och det skönk 10 grader i temperatur!? så får se om vi badar i morgon eller om vi hittar på nått annat kul!

I dag har vi hyrt bil för vår roadtrip!!

 Denna bil har vi hyrt i dag! I kväll packar vi våra väskor igen och i morgon kl 10.00 lämnar vi nyckeln och denna lägenhet och Scarborough, för en roadtrip längst kusten! Så denna bil ska vi "bo" i nu under två veckor och stanna till i staden Albany och staden Busselton.
I dag har vi shoppat på förmiddagen och sen badat en sväng så klart! Nu har jag slutat med örondroppar och medicinen men kommer att akta mig för vatten i örat..Nu ska vi packa våra väskor!

RSS 2.0