Operahuset i Sydney är ju ett måste!

I morse lämnade vi bilen på hertz och började sedan gå inåt staden. Vi gick förbi en stor katedral, kyrka och skulle gå in och kika men det var en stor lördagsmässa som pågick för fullt så nej tack. Vi gick vidare genom Hyde Park som även finns här i staden. Massa skyskrapor även här och staden är stor. Det är ju Australiens största stad och ca 4-5 Stockholm till storleken så det finns saker att se här! Men vi har ju bara 5 dagar till här innan planet lyfter igen mot ett nytt land.. så det gäller att passa på! OPERAHUSET är ju ett stort måste och det man förknippar Sydney med mest! Så dit tog vi en promenad! ÅH, det var mäktigt alltså! vitt och fint och när vi gick riktigt nära så såg vi att det var rutigt!! E tittade närmare och rutorna ser ut som kakel!! Små kakelplattor, ja förstår att det tog många år att bygga operahuset! Solen sken idag och det var 23 grader varmt (Jag som var beredd på att få köpa jacka när vi kom hit och på med långarmad tröja! ) Men i dag var det klarblå himmel och varmt men ändå inte för varmt så en perfekt dag att utforska staden! I alla fall vi tog en fika vid operahuset och tittade ut över vattnet och in mot Sydneystad med alla skyskrapor och bron " Sydney Harbour Bridge".
Det verkar vara en fantastisk fin stad och det är behagligt varmt här men ändå ser man folk med vinterjackor, boots, mössa men samtidigt folk med flipflop och shorts så det är en konstig vinter i detta land! Såg nått härligt i parken i dag i stan, gröna palmer blandat med träd med brun/gula torra löv! Så det är sommar/höst och vinter och samma gång känns det som. På kvällarna blir det kallare så då är det gött med en tröja. Vi har gått mycket i dag!! Och mera blir det. Vi gick över hela bron " Sydney Harbour Bridge" och mitt på bron kunde man gå upp i ett av tornen med 200 trappsteg! puh.. men utsikten var kanon fin över vattnet, Operahuset och staden! Sen tog vi en lunch i solen på andra sidan bron och staden. Vi bor verkligen mitt i stan så nära till allt och lägenheten är kanon. En etta men den har allt vi behöver och centralt. Nackdelen är trafiken men så är det ju i stan.
Vi gick till hamnen " Darling Harbour" och tog en öl på en uteservering. En stor hamn med massa uteställen, pubbar, restaurangen och affärer så där gick vi en stund och kikade. I kväll har vi handlat, E har lagat god köttbit och klyftpotatis och ja fixa sallad och nu blir det film under en filt i soffan. Lite kyligt på kvällen även inne, finns inga element i detta land. Men vi trivs och det känns bra här! ( Hit kommer vi garanterat åka igen, det känner vi redan! )

Framme vid Operahuset!

" Sydney Harbour Bridge"

Operahuset! ( Jag gillar min Zoom i kameran!)

Jag uppe i tornet på bron med härlig utsikt!

Sydney- staden!
( Mera bilder kommer på resdagboken under vår vecka här! Kameran går varm!)


Kommentarer
Postat av: Sara

Åh Frida, vilka otroligt vackra bilder du bjuder oss på. Helt fantastiskt. Å vet du.. du ser riktigt lycklig ut.. Saknar dig o vill träffa dig när du har tid o lust när du kommer hem. Saknar DIG helt enkelt. NJUT massor, kram på dig finaste Frida <3 // Sara

2011-05-21 @ 20:02:00
URL: http://gums.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0