Guldkusten och Surfarnas paradis i Australien!

Vi sov som stockar i natt och det var så skönt att få göra sin egen frukost i morse! Det var klarblåhimmel när vi tittade ut och 22 grader varmt! (väldigt stor skillnad på temperatur, värme och luft än Bali) men ändå tshirt och shorts! Nu är vi alltså på Östkusten i Australien , närheten av staden Brisbane och Guldkusten! Vi bor i centrum som heter "Surfers paradise"! Vi har läst om Guldkusten och här verkar det finnas allt så här lär vi kunna roa oss med massa saker och seevärheter! Vi tog en promenad till havet, 200 meter från lägenheten där vi bor. Jag förstår varför detta ställe heter " Surfers Paradise"! Vilka stora vågor!! Och sandstranden är enormt lång! Det var några som solade på stranden och några badade i havet men det är ju kallare här än i Perth och E kan inte bada pågrund av tatueringen så vi gick vidare. Det känns bra att vara här och det är rent och fint överallt och enormt mycket skyskrapor överallt! Sånt gillar vi!
Vi har åkt" Wheel of Surfers paradise" idag, ett stort Parisehjul där vi såg ut över staden och havet! Sen gick vi till ett "Wax museum"! Liitet men vi såg några waxdockor av kändisar och presidenter och E var även nere i "skräckkammaren" ,med waxdockor. Sen åt vi en efterlängtad god Sushilunch! Det känns verkligen som Svensk sommar här med svalare värme och frisk luft men det blir kallare på kvällen så tröjan lär användas här!!
Men intrycket av Guldkusten är kanon bra så här ska vi nog trivas ett tag framöver! ( Internet är såå slött dock så det går knappt att ladda upp bilder så tyvärr kan ja inte visa alla fina bilder, men hoppas det går att fixa i morgon! ) I kväll åt vi Tacos! Åh va gött det vara att laga vår egen middag och till och med att diska var gött! En lägenhet med soffa och köksbord, tv med bra program och egen tvättmaskin är underbart! En vardag igen känns skönt!
 
Utsikten från balkongen och vår lägenhet! Inte så sugen på poolen då direkt eftersom vi inte gjort annat än legat vid pool tre veckor, så nu ska det bli kul att se Guldkusten och göra massa saker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0