En smak av hemma och Världens längsta rulltrappa!

I dag begav vi oss ut på stan och med vattenflaskan i handen som är ett måste här i värmen! Det var klarblåhimmel nästan hela dagen i dag då blir det väldigt hett inne i staden kan jag lova! Vi gick till ett köpcenter och kollade affärer och gud va saker och kläder det finns överallt och priserna varierar väldigt och en hel del saker är bra billigt men vi får försöka vänta till Peking där allt är mycket billigare.. vi kom fram till gatan med den berömda affären med 4 bokstäver som vi alla gillar! IKEA! Haha, E var allt bra nyfiken och vi gick in och jag har väl aldrig sett sånt litet varuhus mitt i stan, men ändå hade de alla avdelningar och allt som ska ingå inom Ikea men Ta-själv lagrat var så litet! Så gissa vad det blir för fredagsmys i kväll! Japp, Svenskt godis!! mums! Sen tog värmen över så vi tog taxi tillbaka till hotellet, billigt med taxi i denna stad så det är kanon när tröttheten eller värmen gör en orklös. Vi tog ett dopp i poolen vi har på hotellet, på taket! Men alla högra byggnader runt omkring dolde solen och de hade inga solstolar vilken vi tycker var en stor miss! Men vi badade en sväng och det svalkade en stund i alla fall.
Sen tog vi en promenad till en annan del av staden och satt en stund på cafe, det är rätt skönt att man inte har någon stress eller något att passa så man kan även chilla en dag och sitta på cafe eller bara ta en pause i värmen. Sen gick vi till en seevärdhet som är ut över det vanliga kan jag säga, Världens längsta rulltrappa! som de har här i Hongkong. Den är på 800 meter lång och består av massa rulltappor på rad som tydligen från början var till för arbetarna att ta sig till och från jobbet. Rulltrappan går bara åt ett håll. På morgonen mellan 06-10 går den neråt, ( det är bra brant i staden och många hus ligger högt upp) sen mellan 10-20 varje dag går den uppåt. Så det var ju en upplevelse! Vi åkte givetvis ändå upp. Men den är byggd så att det i bland är korta rulltrappor med ställen man kan ta en pause på och käka mat eller ta något att dricka, då det ligger flera pubbar och restauranger längst rulltrappan. När vi kom högst upp, japp då var det Trappor ner igen! Så gissa om vi fått trappträning i dag!Vi avslutade dagen på en engelsk pub nu i kväll där vi satt ett bra tag och drack gott och åt en god middag. Nu blir det film och fredagsmys med svenskt gott godis. Trevlig helg på er!
Grattis Tanja som tagit examen från mellanstadiet i dag och till hösten väntar högstadiet för tjejen! och Grattis Benjamin, stora killen som gått ur förskoleklassen i dag och börjar ettan till hösten! Vi saknar er!

Vi har fortfarande svårt att greppa att vi faktiskt är i Kina och Hongkong!

Utsikten från vårt hotellrum!

Det är rätt gott med en smak av hemma ibland när vi varit borta nu 4 månader!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0